Rayo razbio Betis

Primera

Rayo razbio Betis

Midhat Šljivak

Rayo je na svom Vallecas stadionu u susretu 21. kola Primere dočekao ekipu Betisa, te su slavili pobjedu rezultatom 3:0.

Domaći su poveli već nakon četiri minute igre. Golman gostiju Adrian je oborio Andriju Delibašića u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Precizan je bio Piti za vodstvo Raya od 1:0.

U 23. minuti još jedna velika prilika za Rayo. Šutirao je Trashorras, ali je lopta pogodila prečku. Betis je uzvratio šest minuta kasnije preko Castra, ali bez promjene rezultata. Na poluvrijeme se otišlo minimalnim vodstvom Raya od 1:0.

Rayo je u nastavku bio nešto konkretniji, a do drugog gola su stigli u 64. minuti kada Delibašić sjajnim golom glavom povećava rezultat na 2:0. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 82. minuti kada je Jose Carlos pogodio za konačan rezultat susreta od 3:0.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.