Legenda Intera je vjerovala u Dijamanta od početka: "Sada gledamo ljepšu verziju Džeke"

Znao je kakvog napadača su dobili

Legenda Intera je vjerovala u Dijamanta od početka: "Sada gledamo ljepšu verziju Džeke"

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko ljetos je odlučio nakon šest godina da napusti Romu i karijeru nastavi u dresu Intera.

Džeko je pružao odlične partije u dresu rimskog kluba, ali je nakon šest sezona odlučio da je vrijeme za novi izazov i prihvatio je poziv kluba s Meazze s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Bh. reprezentativac je u Inter stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je otišao u Chelsea, ali su mnogi sumnjali da Džeko može nadomjestiti odlazak Belgijanca.

Međutim, na samom startu sezone Dijamant im je pokazao da griješe jer igra u fantastičnoj formi od dolaska u Inter. Džeko je na sedam mečeva Serije A zabio već šest golova što je zaista impresivno.

O bh. napadaču govorio je i nekadašnji igrač Intera, Giuseppe Bergomi, koji je cijelu svoju igračku karijeru proveo u dresu ovog kluba za koji je odigrao preko 500 utakmica, te je sigurno ostavio dubok trag.

Bergomi je u razgovoru za italijanske medije priznao da je bio jedan od onih koji nisu sumnjali u Džekin kvalitet i znao je da Inter dovodi odličnog napadača, ali je otkrio da nije baš očekivao da će bh. napadač početi sezonu baš na takav način.

Oglasi

"Iskreno, očekivao sam da će Džeko biti odlično pojačanje, ali možda ne baš da će postići toliko golova na početku sezone. Bio sam siguran da će biti važan igrač u našem timu i to je pokazao. Ne poznajem ga lično, ali pokazao je koliko je inteligentan čovjek, ozbiljan prefesionalac i zna tačno šta treba da radi na terenu", priča Bergomi i nastavlja.

"Uklopio se odlično u Inzagijevu igru koji zna kako da iskoristi kvalitete koje ima Džeko. Edinu je trebao novi izazov i našao ga je u Interu i vidi se koliko je motivisan".

Bergomi je dodao da ne treba zaboraviti kakve igre je Džeko pružao u dresu Rome, te da sada možda nije na najvišem nivou, ali je to sigurno "ljepša verzija" bh. napadača.

"Ne treba zaboraviti Džeku iz perioda dok je Spalletti vodio Romu. Dao je 29 golova u ligi i deset u Evripi. Spalletti je trener koji zna kako da iskoristi napadača. Mogu reći da danas gledamo ljepšu verziju Džeke jer možda nije na vrhuncu karijere, ali to ništa ne znači. Tačno zna šta treba da radi na terenu i nije mu problem ako je sam u napadu ili igra u paru. Već sada se pokazao kao odlično pojačanje".

Bergomi je za Inter debitovao davne 1979. godine i za ovaj klub igrao je čak 21 godinu. Penzionisao se na ljeto 2000. godine, a odigrao je za Inter ukupno 517 utakmica, te je postigao 24 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu reprezentacije Italije ovaj defanzivac je upisao 81 nastup i uspio je zabiti šest pogodaka, te je s Italijom postao prvak svijeta 1982. godine.

S Interom je osvojio jedan Scudetto, te je čak tri puta s ovim klubom osvajao Kup UEFA. Također, osvojio je jednom Kup Italije, te italijanski Superkup.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
E ovo je covjek cije misljenje nesto znaci u nogometu. Odigrao 500 utakmica za Inter, a nekakav Damiani da nije dao izjavu o Dzeki nebi znao ni da postoji
8 0
King_Kenny
...ako iko zna i razumije se u napadace,to je ovaj covjek...on se kao defanzivac nacuvao najboljih svjetskih napadaca,od Van Bastena,Baggia,Del Piera pa na dalje...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi