"Džeko je moćan i vrhunska klasa, ali ne može odigrati 60 utakmica po 90 minuta"
Foto - EPA

Daniele Adani o bh. dijamantu

"Džeko je moćan i vrhunska klasa, ali ne može odigrati 60 utakmica po 90 minuta"

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (35) fantastično je ušao u novu sezonu Serije A.

Edin sa Cirom Immobileom predvodi listu strijelaca sa šest golova, a pohvale za bh. dijamanta stižu sa svih strana.

Među njima je i nekadašnji fudbaler Intera Daniele Adani koji je impresioniran onim što Džeko radi na terenu.

"Ušao je protiv Sassuola i odmah napravio razliku. Čovjek ima 35 godina, sedam godina je stariji od Romelua Lukakua, ali ne može igrati 60 utakmica po 90 minuta. Ipak, kad je na terenu onda pravi razliku", rekao je Adani i nastavio je:

"Džeko je vrhunska klasa i moćan napadač. Ima sve što je potrebno jednom napadaču i nisam iznenađen dobrim ulaskom u sezonu", rekao je Adani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Adani je dres Intera nosio od 2002. do 2004. godine, a u karijeri je igrao još za Modenu, Bresciju, Fiorentinu, Ascoli i Empoli, gdje je završio karijeru 2008. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni66
Ima ih mlađih puno koji nemogu odigrati 90 minuta u 60 utakmica.Džeko je predobar još koje su mu godine.
8 0
salt_city
Ne znam sto prenose bas svaku izjavu sto je neki igrac dao o Dzeki, pogotov ove poput Adanija .. Kad Ronaldo ili Batistuta nesto kazu to treba prenijet..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi