Rayu derbi začelja protiv Almerije i bijeg iz opasne zone
Foto: EPA

Primera, 28. kolo

Rayu derbi začelja protiv Almerije i bijeg iz opasne zone

Edmir Škorić

Nogometaši Rayo Vallecana upisali su veoma važnu pobjedu u 28. kolu španske Primere. 

Rayo je ugstio Almeriju u derbiju začelja i na kraju ostvario sigurnu pobjedu, devetu u prvenstvu s kojom je napustio opasnu zonu.

Domaći su stigli u vodstvo nakon 38 minuta igre, a pogodio je Bueno za 1:0, što je bio aktivan rezultat do 57. minute. Larrivey je zatim postigao drugi gol za Rayo i doveo svoj klub na prag trijumfa.

Gostima iz Almerije Soriano vraća nadu golom u 72. minuti, ali samo pet minuta kasniej Larrivey je svojim drugim golom otklonio sve dileme oko pobjednika,

Rayo se sa 19. popeo na 16. mjestoo i trenutno ima 29 bodova, dok Almeria ostaje pretposljednja sa 26 bodova i čeka je težak ostatak sezone, a ni Rayo još uvijek nije riješio svoj status prvoligaša. Važna pobjeda, osim današnje, za Rayo je bila ona u prošlom kolu, kada su neočekivano slavili u San Sebastianu protiv Real Sociedada. 

Primera, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo Vallecano - Almeria 3:1 (Bueno 38, Larrivey 57, 77/ Soriano 72)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.