"Razgovarali smo dosta, igrači su preuzeli dio krivice na sebe"

Slišković jasan pred novi meč

"Razgovarali smo dosta, igrači su preuzeli dio krivice na sebe"

Povodom sutrašnjeg susreta 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će se na Bijelom Brijegu sastati HŠK Zrinjski i Tuzla City, u prostorijama mostarskog kluba upriličena je press konferencija na kojoj je predstavnicima medija na dispoziciji bio trener Plemića Blaž Baka Slišković koji je uoči susreta sa Tuzlacima izjavio slijedeće: 

"Mislim da smo u situaciji da moramo reći, a to i potvrditi na terenu da nam je pobjeda u ovom trenu imperativ. Samo s ta tri boda se možemo vratiti u igru za vrh ljestvice. Treba pokazati karakter i volju na terenu za takvo što. Uzalud je pričati i uzalud je neke stvari govoriti, to treba demonstrirati na terenu. Vjerujem da ćemo biti nagrađeni ako to pokažemo na terenu. Ekipa Tuzle je iskusna, kvalitetna, bez obzira što i oni imaju rezultatskih problema, puno više nego s igrom. Doći će u Mostar s velikom željom da odu s pozitivnim rezultatom. Očekujem tešku utakmicu radi samog trenutka u kom se nalazimo i mi i oni. Bit će velik psihološki pritisak na igračima a na meni je da kao trener taj pritisak svedem na najmanju razinu i da momci uđu u utakmicu opušteno. Vjerujem ako sve ispoštujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Razgovarali smo dosta. Igrači su svjesni dijela njihove odgovornosti i preuzeli su ga što je pozitivna stvar. Nije bilo govorancije samo s moje strane. Uključili su se svi u taj razgovor. Vjerujem da će taj karakter ipak doći do izražaja. Nakon ovog nas opet čeka domaća utakmica sa Zvijezdom i gostovanje u Krupi pa će se znati na kakvom smo putu", jasan je Slišković.

O stanju u momčadi i eventualnom sastavu popularni Baka je rekao slijedeće:

"Probali smo jučer sa Šovšićem na treningu. Još nije spreman za utakmicu jer ima još problema i bit će van konkurencije. Aćimović, Bencun su van stroja. Povratak Brkića ohrabruje. Trenirao je i Pero Stojkić nakon ove fizičke krize kroz koju je prošao. Svi ostali su u kadru i dobo su trenirali. Treninzi nisu bili naporni, nastojali smo se održati na nivou a ne se napornim treninzima dovesti u još težu situaciju. Vidjet ćemo tko će biti u kadru. Odredit ću 18, te startnih 11 koji po mom mišljenju mogu dati najviše".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se sutra u 20 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi