"Razgovor je trajao tri i pol sata, Terima je sve interesovalo"
Terim je slavni turski stručnjak koji ima iza sebe bogatu karijeru, a trenutno je bez angažmana i postoji mogućnost da preuzme selekciju BiH. (Foto: EPA)

Tarik Hodžić o detaljima razgovora

"Razgovor je trajao tri i pol sata, Terima je sve interesovalo" · Ekskluzivno

Saga oko izbora novog selektora nogometne reprezentacije BiH traje već mjesecima. Kao jedan od mogućih nasljednika Mehmeda Baždarevića sada se spominje i legendarni turski trener Fatih Terim, koji je posljednji angažman imao na klupi Turske. 

Sa Terimom je u kontakt prvo stupio Tarik Hodžić, koji je osamdesetih godina igrao zajedno s njim u Galatasarayu, a pošto je dobio pozitivne signale, razgovor sa popularnim 'Imperatorom' u Istanbulu je obavila i Komisija za imenovanje novog selektora.

Kako je izgledao Terimov sastanak sa čelnicima N/FSBiH za SportSport.ba je otkrio Tarik Hodžić. 

"Priča oko Terima je i dalje otvorena. On se za vrijeme razgovora sa Misimovićem i Kajtazom raspitivao o našem fudbalu, već zna dosta stvari, pa i naše mlade igrače poput Menala, Gojaka i Demirovića. Pitao je, također, za terene, kakve imamo stadione, da li imamo kampove za djecu, za treniranje... Razgovor je trajao skoro tri i pol sata i bukvalno ga je sve interesovalo", kaže Hodžić i potom dodaje:

"Želim istaknuti i da se Terim pobrinuo oko svega kako bi sve proteklo perfektno. Došao je po nas, vodio nas na aerodrom, u hotel... Želio je ispasti korektan i gostoljubiv."

Dodao je Hodžić da nije isključeno i da Terim u narednoj sedmici dođe u bh. prijestolnicu.

"Reprezentacija BiH je za njega izazov, svjestan je kakve igrače imamo. Otvoreno mi je rekao da bi došao zbog mene i zbog bosanskog naroda. Da li će na kraju šta biti od cijele priče, vidjet ćemo. Razgovarat će se još, možda i on dođe u Sarajevo, a možda ponovo razgovor bude u Istanbulu."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Terimova godišnja plata u Turskoj bila je 3,5 miliona eura, što je 250.000 eura na mjesečnoj bazi. Već tu bi možda trebala biti potopljena i najmanja nada da će naslijediti Mehmeda Baždarevića.

Podsjećamo, Terim je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pored reprezentacije Turske vodio još Galatasaray, Fiorentinu i Milan.

Top Komentari

Josip Domorocki
Eto zbog tebe ce doci...heheheee Tare,mojne tisra..!!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi