Razigrani Liverpool uništio Begovića i društvo
Redsi još jednom pokazali sav napadački potencijal. Asmir Begović nije mogao napraviti mnogo kod primljenih golova.

Redsi slavili 4:0

Razigrani Liverpool uništio Begovića i društvo

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su večeras na gostovanju Bournemouth sa 4:0 u okviru 18. kola Premiershipa.

Redsi su sjajno otvorili utakmicu i već nakon 20 minuta su stigli do prednosti, a strijelac je bio Coutinho nakon asistencije Robertsona. Samo šest minuta kasnije Lovren je pogodio glavom za povećanje prednosti gostiju. Konačan rezultat prvog dijela meča postavio je Mohamed Salah u 44. minuti za 3:0.

U nastavku susreta Liverpool je povukao ručnu i igrao je dosta ležernije, ali uprkos tome postigao je još jedan gol preko Firmina u 66. minuti kojim je postavljen konačan rezultat susreta. Bh. golman Asmir Begović stajao je na golu Bournemoutha, ali nije mogao puno učiniti ni kod jednog gola. 

U narednom kolu Liverpool igra veliki derbi na Emiratesu protiv Arsenala, dok ekipa Bournemoutha ide na najteže moguće gostovanje - Manchester Cityju.

Bournemouth je nakon ovog poraza ostao na 16. poziciji sa 16 bodova, dok se Liverpool probio na 4. mjesto sa 34 boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije