Razmatrano odgađanje utakmice na Pecari, policija ne može garantovati sigurnost navijačima Sarajeva
Izdato saopštenje NFSBIH, povodom utakmice u Širokom Brijegu.

Sarajevo bez podrške svojih navijača

Razmatrano odgađanje utakmice na Pecari, policija ne može garantovati sigurnost navijačima Sarajeva

Esmer Oštraković

FK Sarajevo danas gostuje kod ekipe Širokog Brijega u posljednjem kolu prvog dijela sezone, nakon čega slijedi doigravanje.

Obzirom da je bilo određenih problema oko dolaska gostujućih navijača na utakmicu, Nogometni savez BiH izdao je saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"U cilju stvaranja najboljih uslova za nesmetan završetak ovog i početak novog, trećeg dijela takmičenja u okviru “BH Telecom” Premijer lige Bosne i Hercegovine, NS/FS BiH je poduzeo sve raspoložive mjere kako niti jedan od obaveznih elemenata za funkcionisanje sistema takmičenja ne bi bio zapostavljen. Stoga je i administracija Saveza, u saradnji sa nadležnim komitetima NS/FS BiH, stavila svoje kapacitete na raspolaganje kako bi adekvatno odgovorila svim postavljenim zadacima. Poduzete su sve mjere u cilju rješavanja dostavljenog zahtjeva FK “Sarajevo” u vezi sa odlaskom njihovih navijača na gostovanje u Široki Brijeg.

Odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH sjeverna tribina stadiona “Pecara” je suspendovana na dvije utakmice zbog navijačkih nereda na utakmici XX kola „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane dana 23.02.2019. godine u Širokom Brijegu između NK „Široki Brijeg“ i HŠK „Zrinjski“. Kako je u skladu sa propisima zahtjev za odlazak gostujućih navijača iz FK „Sarajevo“ dostavljen klubu domaćinu, NK „Široki Brijeg“, u međuvremenu je MUP ZHK dostavio zvaničnu obavijest u NS/FS BiH kojom se očituje da zbog očekivanog brojnog dolaska domaćih navijača na preostale dvije tribine stadiona „Pecara“ nije u prilici garantovati sigurnost organizovanom dolasku navijača FK „Sarajevo“. Nakon toga je razmatrana i mogućnost zabrane odigravanja utakmice dok se ne stvore neophodni sigurnosni uslovi za dolazak navijača FK „Sarajevo“, u prostor na tribinama do 5 % kapaciteta stadiona predviđenog za gostujuće navijače. U konsultacijama sa predstavnicima oba kluba zaključeno je da bi prolongiranje termina ove utakmice imalo teže posljedice, kako na klubove, tako i na samo samo takmičenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim putem NS/FS BiH još jednom poziva klubove i nadležne organe da učine dodatne napore kako bi se stvorili svi potrebni preduslovi za prisustvo gostujućih navijača na ovoj utakmici uz potrebnu sigurnost na stadionu. U naredenom periodu i slučaju eventualnoj nemogučnosti adekvatne organizacije utakmice od strane kluba domaćina, NS/FS BiH će biti primoran poduzeti i druge raspoložive mjere u skladu sa pravilima vezanim za organizovanje takmičenja „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
A šta je sa najnormalnijom opcijom da se igra bez prisustva publike? Koga vi prcate u mozak, bagro nesposobna? Neće nas stići svinjski, džaba upirete. Demoliraćemo danas naciste iz Lištice, uinat svima. BIĆE GUSTO, BIĆE 0:2. IGRAJTE ZA VEDRANA I HORDE ZLA! IGRAJTE ZA BiH !!!
12 0
Mirko
Bola nemogu Hz u SB i gotovo.Nedamo mi da idete h treći entitet i tocka
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti