Bruno iskreno rekao šta misli o Guardioli, povratak u Manchester za njega će biti prava noćna mora

Navijačima Uniteda zasmetala njegova izjava

Bruno iskreno rekao šta misli o Guardioli, povratak u Manchester za njega će biti prava noćna mora

E. Čaušević

Bruno Fernandes nalazi se trenutno s reprezentacijom Portugala gdje se sprema za naredne mečeve, te je dao intervju za Abolu u kojem je pričao o mnogim stvarima, ali kada je spomenuo Pepa Guardiolu bilo je jasno da ono što je rekao neće oduševiti navijače Manchester Uniteda.

Bruno Fernandes je već nekoliko sezona jedan od najvažnijih igrača u ekipi Erika ten Haga, te je dobio kapitensku traku u Manchester Unitedu što najbolje pokazuje kakav značaj ima na Old Traffordu.

U posljednje vrijeme igra u nešto slabijoj formi zbog čega se našao i na meti kritika, a ono što navijačima najviše smeta jeste što ima prigovor na skoro svaku sudijsku odluku.

Fernandes se trenutno nalazi u kampu reprezentacije Portugala, a tamošnji portal Abola iskoristio je tu priliku da porazgovara s kapitenom Manchester Uniteda.

On je pričao o mnogim temama iz svoje fudbalske karijere, no kada ga je novinar pitao ko je za njega najbolji trener na svijetu mnoge je iznenadio njegov odgovor.

Oglasi

"Pep Guardiola. On je trener koji je vjerovatno najviše promijenio fudbal. Svi žele da budu kao Guardiola i koriste njegove metode i to ne treba kriti. Svi timovi pokušavaju da igraju kao Manchester City jer oni imaju rezultate i uspjehe", rekao je Fernandes i dodao.

"Bilo mi je drago kada sam čuo da me Guardiola pohvalio jer je riječ o treneru kojeg zaista cijenim i koji je za mene najbolji na svijetu bez ikakve dileme".

Međutim, nakon što je ovaj intervju objavljen navijači Manchester Uniteda nisu baš s oduševljenjem reagovali na ono što je Fernandes pričao o treneru ljutog gradskog rivala.

Mnogi su poručili da je neprihvatljivo da kapiten Crvenih đavola uopšte priča o gradskom rivalu, te su Fernandesu svojim komentarima na društvenim mrežama jasno dali do znanja da je ta izjava o Guardioli bila nepotrebna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, ono što je navijačima Uniteda zasmetalo jeste činjenica da Fernandes uopšte nije ni spomenuo Ten Haga za razliku od Jurgena Kloppa o kojem je pričao nakon Guardiole.

"Klopp je za razliku od Guardiole osvojio manje titula, ali sviđa mi se njegova strast prema fudbalu i kakvu revoluciju je napravio u Liverpoolu", dodao je kapiten Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Sa 6 milijardi €€€ i ja bi bio prvak lige prvaka s Bratstvom Gračanica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi