Razočarenje u Radničkom: "Fudbalskim džeparošima na terenu nije mjesto"

Teške optužbe iz Lukavca

Razočarenje u Radničkom: "Fudbalskim džeparošima na terenu nije mjesto"

S. Mlaćo

Radnički iz Lukavca jučer je na svom terenu remizirao protiv Čelića (0:0). Mreže se nisu tresle, no domaći su nakon meča bili razočarani suđenjem Adela Muminovića iz Kalesije, glavnim arbitrom jučerašnjeg duela na Jošiku.

Na zvaničnom facebooku profilu iskazali su nezadovoljstvo, te jasno istakli da su sudijske odluke u velikoj mjeri oštetile njihov tim.

"U videu se jasno vidi da nakon izblokiranog centaršuta koji je uputio jedan od naših igrača, lopta nije prešla liniju terena, igra se nastavila, uz proteste naših igrača koji su bili sigurni da je korner. Igra se nastavila jer sudac nije signalizirao ništa, a jedan od gostujućih odbrambenih igrača je svjesno loptu uhvatio u ruke što je po svim pravilima nogometne igre, jedanaesterac! Zbunjeni glavni sudac tom prilikom pokazuje da je lopta za golmana gostiju, da bi nakon konsultacija i protesta naših igrača sa svojim pomoćnikom odlučio "ispraviti" svoju grešku i na kraju ipak dosuditi korner. Na početku sporne situacije glavni sudac je bio siguran da kornera nije bilo, ali bolje i korner nego jedanaesterac.

Na komisijama NSTK je da ocijene suđenje, pregledaju sporne snimke i na koncu donesu odluku. Želino naglasiti da se ovakve situacije našem klubu događaju svakog vikenda, ali situacija o kojoj pišemo je svakako apsurd koji vrijeđa inteligenciju svih aktera na terenu, sportskih radnika, ali i gledatelja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Iza FK Radnički ne stoje fudbalski mešetari niti jaki lobiji. Poštenim i predanim radom UO, Skupštine i igrača sa stručnim štabom, nastojimo jedni drugima obezbijediti što bolje uslove za rad, odnosno igrom na terenu pokazati koliko vrijedimo. Fudbalskim džeparošima na terenu, upravo zbog ovakvih situacija i uništavanja fudbala, nije mjesto", stoji na stranici Radničkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije