RB Leipzig našao zamjenu za Wernera
EPA

Spremni na odlazak zvijezde

RB Leipzig našao zamjenu za Wernera

U RB Leipzigu se, čini se, već spremaju na život bez Time Wernera.

Partije koje pruža u Bundesligi prometnule su Wernera u jednog od najtraženijih njemačkih fudbalera današnjice. U proteklom periodu interes su pokazivali Real Madrid, Bayern, zatim Liverpool, a mnogi su uvjereni da će upravo na Anfieldu nastaviti karijeru.

Navodno je i sam Werner poručio da želi samo u Liverpool kojeg vodi njegov sunarodnjak Jurgen Klopp, a za cijeli posao 'rasenballovci' bi trebali dobiti oko 60 miliona eura, koliko zapravo iznosi i odštetna klauzula za uzdanicu Elfa.

U Leipzigu su se pomirili s činjenicom da će ih Werner napustiti na kraju sezone i s tim u vezi intenzivno su tragali za njegovom zamjenom, a to će, po svemu sudeći, biti napadač Werdera Milot Rashica.

Ovaj 23-godišnjak je neizostavan član udarnog sastava Werdera, dosad je zabio sedam golova, a Leipzig bi ga mogao dobiti prilično jeftino ukoliko klub iz Bremena izgubi prvoligaški status (što je izgledno).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Leipzig i Rashica su dogovorili uslove", piše Bild.

Ovaj sportski list tvrdi da će, ukoliko Werder ispadne iz lige, otkupna klauzula iznositi između 15 i 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi