RB Salzburg furioznim prvim poluvremenom osigurao prolaz dalje
Vodstvo Salzburga povisio je Daka u 29. minuti, a isti igrač je u 43. minuti postigao je svoj drugi gol na utakmici i donio Salzburgu vodstvo od 3:0 i tako im obezbijedio prolaz dalje već u prvom poluvremenu.

Dalje prošli i Villareal, Eintracht i Zenit

RB Salzburg furioznim prvim poluvremenom osigurao prolaz dalje

E. Oštraković

Večeras su odigrane revanš utakmice šesnaestine finala Evropa lige, te su poznati i prvi timovi koji su obezbijedili prolaz dalje.

U narednu rundu takmičenja kvalifikovale su se ekipe Eintrachta, Salzburga, Villareala, kao i ekipa Zenita.

Iako je u prvom susretu poražen sa 2:1, Salzburg je već u prvom poluvremenu revanš susreta obezbijedio prolaz dalje. Već u 11. minuti Dabbur je promašio penal za domaće, ali je Schlager sjajnim golom u 17. minuti donio vodstvo Salzburgu.

Vodstvo Salzburga povisio je Daka u 29. minuti, a isti igrač je u 43. minuti postigao je svoj drugi gol na utakmici i donio Salzburgu vodstvo od 3:0 i tako im obezbijedio prolaz dalje već u prvom poluvremenu. Dabbur je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena postavio konačan rezultat od 4:0.

Ekipa Eintrachta je nakon 2:2 u prvom meču kada su gostovali kod Shaktara, bila sigurna na domaćem terenu, te je pobjedom od 4:1 obezbijedila prolazak dalje. Jović je svojim 20. golom u sezoni doveo domaće u vodstvo od 1:0 u 23. minuti. Četiri minute kasnije Haller sa bijele tačke donosi vodstvo od 2:0 Eintrachtu.

Gosti su preko Moraesa u 64. minuti smanjili vodstvo Eintrachta na 2:1, i tako vratili tračak nade u prolaz dalje. Sve nade srušio im je Haller svojim drugim golom u 80. minuti, a Rebić je u 88. minuti svojim drugim golom potvrdio pobjedu i prolazak dalje svoje ekipe.

Villareal je na domaćem terenu remizirao sa Sportingom 1:1, i taj rezultat je domaće odveo u narednu rundu takmičenja. Villareal je gubio sve do 80. minute, a onda je gol koji je ekipu iz Španije poslao dalje, postigao Fornals.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zenit je na domaćem terenu savladao ekipu Fenerbahčea i tako osigurao prolazak dalje. Slavili su domaći rezuultatom 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi