Real Ajaxovu zvijezdu dovodi zahvaljujući Odegaardu

Dobra ideja Kraljeva

Real Ajaxovu zvijezdu dovodi zahvaljujući Odegaardu

E. Škorić

Real Madrid je spreman da dovede jednu od zvijezda Ajaxa predstojećeg ljeta.

Ajax je prava senzacija u svijetu nogometa, a jedan od dragulja iz Amsterdama i možda najtraženiji igrač trenutno je Matthijs de Ligt. Iako se on povezivao s Barcelonom, Real Madrid želi da ga kupi.

Za mladog defanzivca, odnosno njegovo dovođenje u Madridu imaju plan, a on uključuje i njihovog mladog igrača na posudbi u Erediviziji - Martina Odegaarda.

Norveško čudo od djeteta, kako su ga zvali kada je iz Norveške došao u Španiju, igra na posudbi u Vitesseu, ali je na meti Ajaxa već neko vrijeme i Real sada to želi da iskoristi.

Kraljevima je Odegaard svakako u drugom planu, ne planira ga ni Zidane vratiti u prvi tim, pa će igrač poslužiti kao mamac za De Ligta. Real će mladića koji je u sjajnoj formi u Vitesseu ponuditi Ajaxu, te je spreman uz to da ponudi polufinalisti Lige prvaka određenu novčanu sumu.

Realova ideja je svakako dobra, ali ona bi mogla proći samo ako se ne obistine mnoga medijska nagađanja da je De Ligt ranije izgovorio 'sudbonosno da' Kataloncima.

"Real i ja ćemo zajedno donijeti odluku..."

Odegaard ima 20 godina, a ugovor s Realom do ljeta 2021. godine.

Ranije je najavio razgovore sa madridskim timom. Jasno je kako trener Zinedine Zidane ne računa na njega, ali...

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moram razgovarati sa Realom i zajedno ćemo donijeti odluku", kazao je Odegaard, koji je i dalje "u zraku", ne zna da li će se vraćati u Madrid, ostati u Vitesseu ili preći u Ajax.

Ove sezone mladi fudbaler je u 32 odigrane utakmice postigao osam golova i upisao je devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi