Real postavio cijenu, Odegaard pred potezom karijere
Nazivan je čudom od djeteta. Igrao je profesionalno sa samo 15 godina, ali odlaskom u Real Madrid nije napravio ništa dobro za svoju karijeru (Foto: EPA)

Norvežanin napušta Kraljeve

Real postavio cijenu, Odegaard pred potezom karijere

M. Šljivak

Martin Odegaard je u januaru 2015. godine kao 16-godišnjak potpisao za Real Madrid.

Najavljivan je mladi Norvežanin kao čudo od djeteta, a četiri godine kasnije Odegaard ipak nije potpuno ispunio očekivanja, ali igra jako dobro u dresu holandskog Vitessea.

Postoji velika mogućnost da će ga Real Madrid ovog ljeta i prodati. Postavljena je cijena od 20 miliona eura, a već se nazire i klub koji bi ga mogao angažovati.

To je holandski velikan Ajax. Učesniku polufinala Lige prvaka pojačanja će biti neophodna jer će ostati bez gotovo pola ekipe tokom ljeta i rukovodstvo ovog tima ozbiljno razmišlja o angažovanju norveškog fudbalera.

Real je spreman da ga proda. Cijena je 20 miliona eura, ali za sada je tu cifru tim iz Amsterdama ne želi pratiti. Najavljeni su pregovori i pokušaće Kopljanici da spuste ovu cijenu.

"Real i ja ćemo zajedno donijeti odluku..."

Odegaard ima 20 godina, a ugovor s Realom do ljeta 2021. godine.

Ranije je najavio razgovore sa madridskim timom. Jasno je kako trener Zinedine Zidane ne računa na njega, ali...

"Moram razgovarati sa Realom i zajedno ćemo donijeti odluku", kazao je Odegaard, koji je i dalje "u zraku", ne zna da li će se vraćati u Madrid, ostati u Vitesseu ili preći u Ajax.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ove sezone mladi fudbaler je u 32 odigrane utakmice postigao osam golova i upisao je devet asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi