Peđa Mijatović najavio El Clasico i iznenadio izborom ključnog igrača: "Ako mene pitate..."

Real večeras dočekuje Barcelonu

Peđa Mijatović najavio El Clasico i iznenadio izborom ključnog igrača: "Ako mene pitate..."

Edmir Škorić

Na novom Santiago Bernabeuu večeras od 21 sat igrat će se treći ovosezonski El Clasico, a Barcelona će pokušati da napravi povratak u trku za titulu tako što bi pobijedila domaći Real Madrid, no to će biti itekako teško.

Teške mečeve imali su i jedni i drugi prije nekoliko dana, s tim da su sa različitim emocijama dočekali ovaj dan i još jedan ligaški derbi. Barcelona je ispala od PSG-a, a Real Madrid je izbacio Manchester City na putu do polufinala Lige prvaka.

Možda su timovi umorni, ali to ne bi trebalo da bude prepreka na putu do još jednog fudbalskog spektakla u kojem zaista nema pravog favorita, bez obzir na sve ostale faktore. Realu jeste lakše jer ima +8 na tabeli, ali ovo su ipak situacije kada često "ranjeni lavovi uspijevaju da ožive". A suvišno je govoriti o tome ko je večeras ranjeni lav...

Barcelona mora da ide na pobjedu i to bi moglo da nam donese živu utakmicu sa puno golova, ali ako pitate Reala, njima će i 0:0 biti sasvim OK. Oni s bodom vjerovatno dolaze do 36. naslova prvaka. Barca i u slučaju pobjede imat će pet bodova zaostatka, što i dalje izgleda krupno, ali ipak će se vratiti neka nada.

Bivši igrač Real Madrida Peđa Mijatović je autoritativan glas u svijetu fudbala, a ovaj put je Crnogorac također najavio veliki španski derbi.

Oglasi

"To je utakmica koju svi žele vidjeti, gdje su privilegirani igrači Reala i Barce koji je mogu igrati. To je sjajna utakmica koja dolazi u vrlo pozitivnoj situaciji za Real Madrid. Ako pobijedi Real, La Liga je osuđena na propast, odnosno sve će biti gotovo", rekao je Mijatović za Cadena Ser.

Mijatović, koji više nije u klubu, i dalje ima 'težinu' u igri. "Zamislite koliko je važno da su mi, a da nisu u klubu, tražili puno ulaznica", rekao je Mijatović koji vjeruje da je neriješeno najrealniji ishod derbija.

"Real stiže u jako dobroj situaciji. Već ste u polufinalu, imate značajnu prednost, jer osam bodova je puno bodova, remi je također savršen rezultat za vas... Barca ima obvezu. Oni su sposobni za to, jer u mnogim klasicima u historiji, kada su jedni dolazili bolji od drugih, stanje forme se ne računa puno i svašta se može dogoditi", zaključio je.

Pitali su ga ko bi mogao da bude čovjek odluke u večerašnjem derbiju. "Ne znam, evo vi meni recite", odgovorio je uz smijeh legendarni fudbaler Reala, pa ipak rekao da bi golman Andrej Lunin mogao da bude taj.

Lunin se proslavio ove sezone na golu Reala iako je Ukrajinac "slučajno" dobio šansu da bude prvi čuvar mreže nakon povrede Thibauta Courtoisa, a briljirao je naročito na Etihadu nedavno protiv Cityja. Istakao se tada sa brojnim odbranama tokom 120 minuta igre, a onda je odbranio penale Kovačiču i Bernardu Silvi i Kraljevima osigurao polufinale protiv Bayerna.

Mijatović je igrao kao napadač i poznat je po svojoj brzini, tehničkim vještinama i instinktu za gol. Tokom svoje igračke karijere, Mijatović je nastupao za nekoliko poznatih klubova, uključujući Partizan, Valenciju i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan od najvećih trenutaka u karijeri Mijatovića dogodio se 1998. godine kada je postigao odlučujući gol za Real Madrid u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, osiguravajući tako pobjedu Kraljevima i njihov osmi naslov u ovom prestižnom takmičenju.

Nakon završetka igračke karijere, Mijatović se okrenuo upravljanju i postao sportski direktor Crvene zvezde i potom sportski direktor reprezentacije Crne Gore.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ranjeni qratz a ne lav
0 0
barcaforever
Real to dobija večeras...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi