Rivaldo bi mogao pasti u očima mnogih navijača Barce nakon što je predložio klubu novog trenera

Legenda se oglasila

Rivaldo bi mogao pasti u očima mnogih navijača Barce nakon što je predložio klubu novog trenera

Edmir Škorić

Bivša zvijezda Barcelone, Rivaldo, izrazio je želju da njegovu nekadašnju ekipu preuzme bivši trener madridskog Reala.

Xavi Hernandez odlučio je da na kraju sezone napusti Barcelonu bez obzira na ishod iste. Katalonci su ispali iz Lige prvaka, iz Kupa Španije, a teško da mogu i do odbrane titule jer su na sedam bodova zaostatka u odnosu na Real. Ipak, nada bi se mogla vratiti ako Xavijeva ekipa ostvari trijumf u sutrašnjem El Clasicu u Madridu.

Uprava kluba uveliko razmatra moguće opcije kako bi se izabrao idealan trener za novu sezonu. Prema španskim medijima, bivši igrač Rafa Marquez dobro kotira, a Rivaldo kao klupska legenda želi da na to mjesto dođe Jose Mourinho.

Unatoč spornoj historiji s klubom tokom njegovih menadžerskih mandata u Chelseaju, Inter Milanu i Real Madridu, Mourinho je pridobio podršku poznate legende Barcelone. Brazilac smatra da je Pep Guardiola nemoguća misilja, ali da bi Jose svakako mogao biti opcija.

“Ne vidim da će se Guardiola uskoro pridružiti Barceloni. Mislim da bi jedina realna šansa bila kada bi se želio vratiti kući i više uživati ​​u porodičnom životu, što mu je lakše u Barceloni, a u isto vrijeme može trenirati ekipu.

Oglasi

Tako da danas puno više ovisi o njemu, ali mislim da je vrlo teško da bude tu sljedeću sezonu. Dobro mu ide u Engleskoj i mislim da bi ovaj povratak također ovisio o financijskom stanju kluba i mogu li dovesti igrače za Guardiolu.

Mnogi su navijači koji ne prihvaćaju igrače ili trenere koji su igrali ili vodili njihov suparnički tim. Ali Jose Mourinho je već bio u Barceloni, sa Sir Bobbyjem Robsonom, i on je sjajna osoba. Naravno, njegov intenzitet kao trenera i ponekad kontroverza s vlastitim navijačima mogli bi biti problem od početka, ali on je pobjednik.

S obzirom na to da je bez kluba i situaciju u Barceloni, po mom mišljenju, lakše mu je pridružiti se Barci nego Guardioli trenutno, i mislim da bi to bio sjajan potpis za Barcelonu, iako neki navijači ga ne žele", kazao je Rivaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mourinhova veza s Barcelonom proizlazi iz njegovih prethodnih uloga prevoditelja i pomoćnika menadžera pod paskom Louisa van Gaala i Sir Bobbyja Robsona.

A Rivaldovih 130 golova na 235 nastuap u pet godina u Barceloni, svakako se cijene, mada je zaista teško zamisliti pravog navijača Barce koji bi se obradovao dolasku Mourinha.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi