U petak Real obavijestio da odlazi na kraju sezone, u subotu se saznalo ime njegovog novog kluba

Od 2012. član prvog tima

U petak Real obavijestio da odlazi na kraju sezone, u subotu se saznalo ime njegovog novog kluba

Edmir Škorić

Defanzivac i kapiten madridskog Reala, Nacho Fernandez (34), na ljeto napušta klub, te će kao slobodan igrač promijeniti sredinu.

Nacho je s 34 godine jedan od najiskusnijih fudbalera u sastavu Real Madrida. Ponikao je u kraljevskom klubu, prošao sve mlađe selekcije, a od 2012. godine igra za prvi tim.

Želio je da ostane u Madridu, ali je na kraju očigledno shvatio da mora ostaviti mjesta za mlađe u najboljem svjetskom klubu, pa je u dogovoru sa Florentinom Perezom odlučio da ide kada se sezona privede kraju.

Novinar Jose Felix Diaz je jučer poslijepodne sve iznenadio otkrivši da je Nacho obavijestio Real da odlazi, a samo dan kasnije španski mediji donose vijest o tome gdje će iskusni fudbaler nastaviti karijeru.

Pozivajući se na italijanski Tuttomercato, Španci pišu da je Inter prvi u redu i da već radi na angažmanu defanzivca. Vjerovatno novi prvak Italije je u posljednje vrijeme izazvao bijes navijača upravo zbog činjenice da dovodi starije i potrošene igrače, no uprava kluba ne mari za tim, a znali su itekako da pogode s izborom takvog profila fudbalera.

Oglasi

Nacho bi mogao odraditi barem dvije-tri dobre sezone u Interu, a naravno niko ne isključuje ni mogućnost da posljednji ugovor potpiše sa nekim klubom iz Saudijske Arabije, iako se tvrdi da je Nachova želja da igra na visokoj razini još neko vrijeme.

36-godišnjak koji je odigrao 26 utakmica za Španiju i postigao jedan gol, sada je fokusiran na sezonu koja bi mogla da bude sjajna za Real, pošto su Madriđani u polufinalu Lige prvaka gdje će igrati protiv Bayerna, a sve su bliže osvajanju La Lige.

Trenutno imaju sedam bodova više od Barcelone, s kojom će u nedjelju odmjeriti snage u novom El Clasicu i ako ostanu neporaženi, vjerovatno je pitanje prvaka riješeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nacho je uz Luku Modrića najiskusniji u timu Reala. Nacho definitivno odlazi na kraju sezone, a vjerovatno i hrvatski reprezentativac.

Špekulisalo se da bi se mogao vratiti u Dinamo, ali i da bi mogao poptisati super bogati ugovor sa nekim od klubova iz Saudijske Arabije, dok ga istovremeno mame u Inter Miamiju Lionel Messi i David Beckham.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
U podnaslovu ima 34 godine a pred kraj clanka vec 36
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi