Real ima dobar razlog zašto će večeras posebno strahovati od Diega Coste
Costa je u posljednjem meču protiv Reala postigao četiri gola

Napadač Atletica je najgora noćna mora odbrane Kraljevskog kluba

Real ima dobar razlog zašto će večeras posebno strahovati od Diega Coste

S. Pašalić

Atletico Madrid večeras na stadionu Wanda Metropolitano igra derbi protiv Real Madrida.

Gosti pred ovaj duel imaju bod prednosti na tabeli ispred ekipe koju sa klupe vodi Diego Simeone, ali im je još uvijek u mislima pripremni meč pred kraj jula u kojem je Atletico slavio sa čak 7:3.

Tada je fenomenalnu utakmicu odigrao Diego Costa koji je postigao čak četiri gola.

Iako obje strane ističu da je to bio potpuno drugačiji meč u odnosu na ovaj koji se igra večeras, u Realu ipak imaju razloga da strahuju od napadača Atletica.

Naime, otkako se Costa vratio iz Engleske, u četiri utakmice protiv Reala je postigao šest golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Costa je propustio prve dvije utakmice La Lige zbog suspenzije i povrede, a nakon toga je tri utakmice bio bez postignutog gola.

U prošlom kolu u pobjedi protiv Mallorce je konačno pogodio, a sada protiv Reala ima šansu da nastavi sa postizanjem golova. S obzirom na statistiku koju ima kada igra protiv ovog tima, realno je očekivati da će se večeras upisati u listu strijelaca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi