Juventus nudi Realu razmjenu - napadač za Ceballosa

Kraljevi se nisu dvoumili

Juventus nudi Realu razmjenu - napadač za Ceballosa

Edmir Škorić

Juventus ima problema u sredini, jer nema kreativnog veznog igrača. Nedavni gubici Pogbe zbog njegovih problema s dopingom i Fagiolija s klađenjem, tjeraju Juventus na dovođenje novog veznjaka tokom januarskog prijelaznog roka.

Dani Ceballos upravo je obnovio ugovor s Realom do 30. juna 2027., a iako zna da nije starter, ima značajnu ulogu i često mu Carlo Ancelolti daje šansu za igru.

Italijan je nedavno hvalio Ceballosa, govorio da mu vjeruje, da mora da nastavi da se trudi, pa je jasno da ga u Madridu nemaju namjeru pustiti da ode.

Ipak, Juventsu se ponadao da bi moglo doći do transfera, te je čak Realu ponudio razmjenu. Stara dama htjela je da dovede Ceballosa, a da Realu pošalje svog napadača Moisea Keana.

No, Real nije prihvatio taj prijedlog i zadovoljan je trenutnim napadačkim opcijama, znajući da će na ljeto dovesti nekog od najboljih napadača na svijetu, poput Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda.

Oglasi

U ovom trentuku Real ne mora da brine za golove jer ima najboljeg strijelca, veznjaka Judea Bellinghama, a i Joselu koji je na posudbi iz Espanyola igra sve bolje, dok je tu naravno i Rodrygo, nedostaje tek Vinicius koji se povrijedio.

Stoga, Real u januaru neće dovoditi nove igrače, ostat će fokus na Mbappeu kojeg pokušava osigurati za narednu sezonu, a do ljeta će "gurati" s onim što ima na raspolaganju i uopšte im ne ide loše.

Osim Mbappea, aktuelno je pitanje i Luke Modrića i njegove budućnosti. Navodno neće doći do nastavka saradnje i Hrvat će na ljeto napustiti Španiju, a za njega se najviše zanima Inter Miami čiji je član Lionel Messi, dok se standardno spominju i saudijski bogati timovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madriđani su ostvarili šest pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka, dok su u La Ligi drugi sa samo dva boda manje od Girone, koja igra sjajno, ali je opet niko na kraju ne vidi kao prvaka.

Kraljevi će u nedjelju dočekati Villarreal, a Gironi u goste dolazi Alaves.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi