Real proslavio titulu, a večeras odigrao utakmicu za navijače i Alaves počastio "petardom"
FOTO: EPA

Rapsodija Kraljeva u finišu sezone

Real proslavio titulu, a večeras odigrao utakmicu za navijače i Alaves počastio "petardom"

Haris Zilić

Real Madrid je osigurao titulu prvaka Španije, proslavila se pomenuta titula, pa do kraja sezone igraju za dušu i za navijače, a tako je bilo i večeras. U 36. kolu Primere Real Madrid je na Santiago Bernabeu deklasirao Alaves rezultatom 5:0.

Kao što smo rekli, Real je osigurao titulu, a sa druge strane Alaves je u sredini tabele i imaju komfornu situaciju do kraja, ne mogu ispasti, ne mogu u Evropi, ali večeras se nisu lijepo proveli na Santiago Bernabeu.

Poveli su kraljevi 1:0 već u desetoj minuti utakmice, Bellingham je pogodio na asistenciju Kroosa.

U 27. minuti Camavinga upisuje asistenciju, a Vinicus Junior pogodak za 2:0 i već se tada vidjeli da je Alaves ušao u Realovu mašinu.

Do kraja prvog poluvremena još jedan pogodak u mreži gostiju, ovaj put u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Bellingham je sada bio asistent, a Valverde strijelac za 3:0.

U nastavku susreta još dva gola u mreži Alaves čiji će fudbaleri što prije zaboraviti večerašnji susret.

Oglasi

U 70. minuti Vinjicus Junior postiže svoj drugi gol na utakmici za 4:0, a sjajni Bellingham je upisao još jednu asistenciju. Konačnih 5:0 u 81. minuti postavlja mladi Arda Guler, a asistencija je sada pripisana Rodrygu.

Real Madrid sada na prvom mjestu ima 93 boda dva kola prije kraja i neće moći ove sezone doći do brojke od 100 bodova.

Alaves je na 11. poziciji sa 42 osvojena boda i sezonu mogu smatrati dobrom jer ni u jednom trenutku nisu bili blizu opasne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 36. kolo:

Real Madrid - Alaves 5:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Sudije su postale umjerenije u suđenju od kako je penal vardrid osigurao titulu.Tebas uništio ligu.Vidim i onaj perverznjak im sudi finale LP pa da unaprijed prežalimo Borusiju Dortmund.Penal vardrid- fašistički poluklub
0 3
ubnt
Hoce li se ponoviti Clasico, zna li se sta? Sta kaze pijandura Laporta? Volio bih da se ponovi pa da tu sirotinju vratimo na tvornicke postavke.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi