Tek uselio u novu kuću, krenuo da roštilja, a onda je neko pokucao na vrata: "Bio sam šokiran..."

Rudiger uživa u Madridu

Tek uselio u novu kuću, krenuo da roštilja, a onda je neko pokucao na vrata: "Bio sam šokiran..."

Endin Čaušević

Njemačkki reprezentativac Antonio Rudiger ljetos je napustio Chelsea i karijeru je odlučio nastaviti u Real Madridu.

Rudiger je nakon pet sezona odlučio da napusti Chelsea gdje je igrao na odličnom nivou i očekivalo se da bi mogao produžiti ugovor, ali se predomislio u posljednji trenutak.

Nijemac je poručio čelnicima kluba da odustaje od pregovora oko novog ugovora i priznao im je da je jednostavno dobio ponudu koju ne može da odbije i da je odlučio da napusti Stamford Bridge.

Ponuda koju je Rudiger dobio bila je ona od Real Madrida i bez puno razmišljanja odlučio ju je prihvatiti. Ljetos je potpisao petogodišnji ugovor i izborio se ekspresno za mjesto prvotimca.

Rudiger je za njemački Sport 1 dao intervju u kojem je pričao o prelasku u Real Madrid, te je objasnio da je poziv Carla Ancelottija bio ključni faktor zbog čega je na kraju prihvatio ponudu.

"Nazvao me i govorio mi da me želi dovesti i da je Real Madrid spreman da mi ponudi ugovor. Igrati za tako veliki klub je svakom fudbaleru cilj i jednostavno nisam to mogao odbiti. Priznao sam čelnicima Chelseaja da želim da idem i nisu mi pravili nikakav problem", priča Rudiger.

Oglasi

Ancelotti je svoju veličinu dokazao i kada je Rudiger tek stigao u Madrid, a taj dan njemački reprezentativac neće zaboraviti.

"Tek smo pronašli kuću u Madridu i s porodicom sam bio u njoj tek par sati. Organizovali smo neki roštilj, a onda je neko pokucao na vrata. Kada sam otvorio bio je to Ancelotti. Ostao sam bez riječi. Ušao je unutra, pozdravio moju porodicu i sjeo da malo popričamo", kaže Rudiger i nastavlja.

"Bio je tu dva sata i o svemu smo pričali. Nikada to nisam doživio u karijeri i niko za mene to nije uradio. S njim zaista imam nevjerovatan odnos, ali je on takav prema svim igračima. On je nevjerovatan i nema bez razloga nadimak Don Carlo".

Rudiger se brzo uklopio u svlačionici Real Madrida i Toni Kroos mu je pomogao dosta u tome. Priznao je da je dobio i novi nadimak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Trener i njegovi pomoćnici me zovu Antonio, a saigrači su mi dali nadimak i zovu me Rudi. Naravno, nije im brzo trebalo da shvate da sam ja malo lud i da sam zadužen uvijek za odličnu atmosferu. Što se tiče muzike tu je Karim Benzema glavni i zadužen je za dobar ritam".

Rudiger je od dolaska u Real Madrid u svim takmičenjima odigrao devet mečeva i zabio je već jedan pogodak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmellemA
Ne, nije vam haram. Ja vjerujem da ćete smoći dovoljno mudrosti, da se oko proizvodnje nafte, plina i struje iz uljnih škriljaca dogovorite isto onako kako ste se dogovorili oko temelja i osam stubova.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti