Florentino Perez zna da je neizbježno, svjestan je koje tri zvijezde će mu Arapi "ukrasti"

Opravdan strah

Florentino Perez zna da je neizbježno, svjestan je koje tri zvijezde će mu Arapi "ukrasti"

Edmir Škorić

Ovo tržište transfera bilo je vrlo intenzivno, a Saudijska Arabija ga je začinila poznatim operacijama. Real Madrid je to iskusio na vlastitoj koži odlaskom Karima Benzeme.

Nogomet se sve više zasniva na novcu i to frustrira sve one koji su ostali dosljedni najtradicionalnijem, evropskom nogometu.

Svojevremeno je Kina uspjela da se pretvori u nogometnu silu, ali to je trajalo tek nekoliko godina, pa mnogi vjeruju da će i sa Saudijskom Arabijom i arapskim zemljama isto biti slučaj i da je njihov jedini cilj da skrenu pažnju na sebe kako bi dobili organizaciju Svjetskog prvenstva.

Cristiano Ronaldo bio je pionir, prvi igrač sa statusom velike evropske zviejzde koji je nastupio u Arabiji, što je činjenica koja je sa sobom donijela nebrojena potpisa ovog ljeta. Astronomskim platama na Bliskom istoku namamili su mnoge najbolje igrače svijeta, a tome nije odolio ni Karim Benzema.

No, Florentino Perez, predsjednik Reala, zna da se na tome neće stati. On strahuje da će se šoping arapskih moćnika na evropskom tržištu nastaviti i naredne godine, te smatra da će David Alaba, Luka Modrić i Antonio Rudiger biti naredni igrači kraljevskog kluba koji će otići u Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Modrića, koji je na kraju svoje karijere, već su pokušali dovesti ovog ljeta, no Hrvat je ostao vjeran Realu, čak i pored činjenice da više neće imati ulogu startera i tako važnu ulogu kao prošlih sezona.

Ipak, Perez smatra da će i Alaba, koji je također bio na udaru Arapa, i Modirć otići na kraju sezone jer će dobiti "ponude koje se ne odbijaju", a u vezi Rudigera... On je neko ko voli arapske zemlje i ko svakako ne bi imao ništa protiv da iskusi novu kulturu i novi način življenja.

Ni ovo ljeto nije završeno, ali ipak, na kraju sezone doći će do novih "eksplozija" i ponovo će Arapi slati ponude u Evropu koje su katkad neuporedivo bolje od onih koje mogu da daju evropski timovi, zbog čega će prvenstvo Saudijske Arabije biti praćeno poput najjačih Liga petica.

Perez i mnogi drugi predsjednici nogometnih klubova znaju da će se s tim teško izboriti, pa se nadaju da će sve trajati sezonu, dvije, najviše tri... No, arapske zemlje nepresušan su izvor novca, a taj novac negdje mora i da se uloži...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je trenutno Perezu najvažnije je kako pridobiti Kyliana Mbappea. 24-godišnji Francuz na ljeto postaje slobodan i već je odlučan da potpiše za Real, ali PSG ga na sve načine pokušava prodati do kraja ovog prijelaznog roka kako bi izbjegao scenarij prema kojem će ostati bez zarade, a izgubiti jednog od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku.

Saga oko Mbappea odavno traje, još se ne nazire kraj i teško je reći šta će na kraju svega biti...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi