Benzemina djevojka prešla na islam pred polazak u Saudijsku Arabiju: "Plakala sam kao djevojčica"

Kreće u novu etapu života

Benzemina djevojka prešla na islam pred polazak u Saudijsku Arabiju: "Plakala sam kao djevojčica"

Edmir Škorić

Karim Benzema uskoro će krenuti u Saudijsku Arabiju kako bi započeo novu avanturu kao igrač Al Ittihada, nakon što je ovog ljeta napustio Real Madrid i prihvatio bogati ugovor koji su mu na stol stavili Arapi.

Francuz će zaigrati u saudijskoj ligi nakon što je ispisao historiju u Evropi i neće biti sam u svojoj novoj pustolovini na Bliskom istoku. Uz njega će biti njegova velika podrška, najbolja prijateljica, partnerica i majka četvrtog djeteta, manekenka Jordan Ozuna.

Žena rođena u Marylandu govorila je u intervjuu za Yo Dona o svojim počecima u modnoj industriji, nedavnom prelasku na islam i šta je mislila kada je upoznala Benzemu.

Iako je žena, ne krije oduševljenje što će u petak krenuti put Saudijske Arabije, gdje će se pojaviti po prvi put u životu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CoUknn5qbSG/?hl=en[/instagram]

Oglasi

"Želim avanturu i stvarno upoznati novu kulturu i hranu", kazala je Jordan, koja se brani da je ne zabrinjavaju niti brinu pravila odijevanja kojih se mora pridržavati u muslimanskoj zemlji.

"S moje strane nema problema. To je prekrasna kultura i ja sam oduševljen ovom avanturom".

U Arabiji, Jordan će biti s Benzemom, ali i sa sinom kojeg imaju zajedničkog nakon što su hodali neko vrijeme. U kakvom su odnosu teško je nagađati, a ni ona ne razjašnjava stvar, iako je detaljno opisala šta je mislila kada je upoznala Benzemu nakon što je u Lyon otišla u posjet svojoj najboljoj prijateljici, udanoj za nogometaša iz istog grada.

"Kada sam upoznala Karima, nisam ni znala ko je on. Ja sam Amerikanka, ne znam puno o nogometu!", pojasnila je i dodala:

Oglasi

"Od početka sam osjećala da je nešto drugačije. Karim je nevjerovatan tip. Toliko se smijemo zajedno… Kad kažem da mi je on najbolji prijatelj, stvarno to i mislim", dodala je.

Jordan Ozuna će put Arabije preobraćena na islam, odluka o kojoj je dugo razmišljala i koju je napravila u Madridu.

"Prešla sam na islam. Bilo je to ovdje u madridskoj džamiji. Uče Kur'an... To je mala i intimna ceremonija. Plakala sam kao djevojčica. Vrlo sam sentimentalna", rekla je.

"Puno sam istraživala o ovoj vjeri i smatram da je prekrasna. Dirnulo me sve što sam o njoj pročitala. Za vrijeme ramazana sam čitala Kur'an i to me rasplakalo. Pročitala sam i Sveti put u islam, o kršćaninu koji prelazi na islam, poput mene. Zaista dragocjena knjiga", dodala je.

O svojim mladim godinama manekenka je priznala da je zbog očuhove sudbine živjela na Guamu i Havajima, no uvijek je bila jasna da se želi posvetiti modi. Zapravo, u mladosti je mnogo fotografisala, a majka joj je čak iznajmila studio s profesionalnim fotografima. Međutim, postojao je problem probijanja u tako teškom sektoru: njena visina. Jordan ima 160 centimetara.

"Nijedna agencija me nije htjela potpisati zbog moje visine. Ali poznavala sam puno ljudi iz branše, stiliste, vizažiste, fotografe... Pozvali su me kad im se ukazala prilika", dodala je.

Top Komentari

komentator1
Presla na islam jer zeli kaze isprobati novu hranu Hahahahha
2 3
HarisADP
Presla na islam al idalje se moze drkat na nju. Ehhh odvratna vakta
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi