Ancelotti ga naružio i večeras se isplatio, a onda - Benzema: Real preko Atletica u polufinalu!
Real Madrid izborio polufinale Kupa Kralja nakon pobjede nad Atletico Madridom.

Atletico vodio, ali ispao

Ancelotti ga naružio i večeras se isplatio, a onda - Benzema: Real preko Atletica u polufinalu!

Eldar Ganibegović

Real Madrid se plasirao u polufinale Kupa kralja nakon što je večeras izbacio Atletico Madrid. Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1, a nakon 120 3:1 za Real Madrid i Kraljevi idu dalje. 

Prvo poluvrijeme i nije bilo tako sadržajno. Atletico Madrid je poveo u 19. minuti preko Alvara Morate kojem je asistirao Nahuel Molina.

Šansu da izjednači Real Madrid imao je u 32. minuti, no Eder Militao je iz dobre pozicije loptu poslao visoko preko gola.

Glavobolje Ancelottija pred kraj prvog dijela. Zbog povrede je igru morao napustiti Mendy, a ušao je Ceballos.

Drugo poluvrijeme otvoreno je napadima Real Madrida, a prvu veću šansu vidjeli smo u 58. minuti kada je Benzema šutirao s ruba kaznenog prostora.

Bilo je to njegovom slabijom, lijevom nogom. Oblak nije baš najbolje intervenisao, lopta se odbija do Vinicusa Juniora koji se spetljao i dao vremena Saviću da interveniše.

Oglasi

Petnaestak minuta kasnije je Antoine Griezmann pokušao iz slobodnog udarca, no njegov udarac zaustavio je Thibaut Courtois.

Rodrygo je u 79. minuti ušao na teren i to se ispostavilo kao sjajan potez Carla Ancelottija. Isti igrač je donio izjednačenje Kraljevima u 79. minuti nakon sjajne akcije s Modrićem.

U prethodnoj fazi ovog takmičenja, osmini finala, Rodrygo je imao jedan verbalni sukob s Ancelottijem nakon što je zamijenjen, a sada je definitivno jedan od junaka utakmice.

Pet minuta kasnije je Griezmann bio u šansi i iz sjajne pozicije šutirao preko gola. Kasnije se vidjelo da je ipak bio u ofsajdu, pa njegov gol svakako ne bi bio priznat. 

Oglasi

Koliko je Real Madrid bio dominantniji u drugom dijelu igre, dovoljno govori to da su imali 12 šuteva naspram dva Atleticovih. U prvom dijelu je omjer bio 1:1.

Nakon svega, utakmica je otišla u produžetke i posao je Los Blancosima značajno olakšan u 99. minuti kada je crveni karton dobio Stefan Savić.

Ako Rudiger u stotoj minuti nije iskoristio šansu da donese preokret, jeste ko drugi nego Karim Benzema u 104. minuti i donio Real Madridu polufinale Kupa kralja.

Pobjedu je samo zapečatio pogotkom u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka Vinicius Junior. 

Ranije danas Athletic Bilbao je slavio kod Valencije s 1:3 i plasirao se dalje. Muniain, Williams i Vesga su pogađali za goste iz Baskije, dok su Šišmiši do jedinog gola stigli preko De Marcosa koji je postigao autogol.

Prvi polufinalista svakako je Barcelona koja je golom Dembelea sinoć slavila protiv Real Sociedada, dok je Osasuna nakon produžetaka izbacila Sevillu i slavila s 2:1. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Copa del Rey, četvrtfinale:

Real Madrid - Atletico Madrid 3:1 (Rodrygo 79', Benzema 104', Vinicius 120+'; Morata 19')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ako nije penal onda je crveni!U svakom slučaju Real M uživa u svesrdnoj pomoći sudija
4 18
user1663816644
Ovakvog borebenog Reala zelim gledati.Hala Madrid!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti