Sin Carla Ancelottija mogao bi dobiti posao u velikanu engleske Premier lige

Situacija im nije bajna

Sin Carla Ancelottija mogao bi dobiti posao u velikanu engleske Premier lige

Eldar Ganibegović

Engleski velikan Everton nimalo se ne nalazi u zavidnoj poziciji. Bore se za ostanak u engleskoj eliti, a nedavno su ostali bez trenera.

Dojučerašnji menadžer Frank Lampard navodno se potukao s nekim igračima u svlačionici nakon čega je postao bivši.

Zvaničnici kluba su već kontaktirali Argentinca Marsela Bielsu, ali im je prozvani "El Loco" (luđak) rekao da ne može preuzeti tim iz prilično iznenađujućeg razloga.

Prema novinaru Craigu Hopeu, Bielsa je rekao zvaničnicima da je tim prespor da bi igrao onako kako on želi. Tako im je poručio da će doći ako se u toku prijelaznog roka dovedu neki brži igrači.

Bielsa je i ranije radio u Premier ligi, tako da odlično poznaje prvenstvo. Zadnji put je trenirao Leeds od jula 2018. do februara 2022. godine, kada je dobio otkaz sredinom sezone.

Od Bielse vjerovatno nema ništa, tako da se Everton okrenuo drugim opcijama. Mora se pronaći čovjek koji će biti najbolje rješenje u operaciji koja se zove borba za ostanak u ligi.

Oglasi

Jednu od opcija koje razmatraju klupski zvaničnici predstavlja Davide Ancelotti, trenutno jedan od pomoćnika Carla Ancelottija u Realu, piše britanski novinar Sami Mokbel.

Davide je također bio u Evertonu između decembra 2019. i juna 2021. godine, tokom kojeg je Ancelotti stariji vodio tim. Davide do sada nikada nije bio na čelu tima, ali ima priliku za to na Goodison Parku, no njegov zadatak neće biti lak.

Tokom svoje karijere, Davide Ancelotti je bio kondicioni trener u PSG-u i Real Madridu, prije nego što ga je njegov otac preuzeo u stručne štabove u timovima kao što su Bayern, Napoli, Everton i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak je sjedio i na klupi Real Madrida, u jednom trenutku, u periodu kada je "Don Carlo" bio zaražen virusom.

Šta će na kraju biti ostaje da vidimo. Da li je Everton u trenutku kada je 19. na tabeli Premier lige spreman dati posao mladom stručnjaku kojem bi to bio prvi u karijeri na čelu jednog kluba? 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi