Depay se vratio u Barcelonu, a novinarima na aerodromu je rekao samo jednu rečenicu

I on se povrijedio

Depay se vratio u Barcelonu, a novinarima na aerodromu je rekao samo jednu rečenicu

Endin Čaušević

Barcelona se našla u velikim problemima zbog nastupa pojedinih igrača za svoje reprezentacije.

Već u prvim susretima u dresu nacionalih timova povrede su zadobili Ronald Araujo i Joules Kounde što je sigurno veliki udarac za Xavija zbog toga što su oni okosnica defanzive Barcelone.

Kounde će prema prvim informacijama biti van terena najmanje mjesec dana, a duža pauza očekuje i Arauja koji će prema svemu sudeći propustiti i Svjetsko prvenstvo.

Međutim, to nisu jedine loše vijesti koje je Xavi dobio tokom reprezentativne pauze jer se povrijedio i Memphis Depay u nastupu za reprezentaciju Nizozemske u duelu protiv Poljske.

Depay je u 52. minuti zatražio izmjenu jer nije mogao da nastavi susret, a nakon pregleda prve informacije su bile da će i on van terena biti oko mjesec dana.

Nizozemac se jutros vratio u Barcelonu gdje će sigurno odraditi dodatne preglede nakon čega će biti utvrđen stepen povrede i koliko će Depay izbivati s terena zbog toga.

Oglasi

Na aerodromu su ga dočekali novinari koji su pitali kako se osjeća, a on im je samo rekao jednu rečenicu: "Sve je u redu", koja je obradovala navijače katalonskog kluba.

Barcelonu očekuje paklen raspored u oktobru u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu. Imaju dvomeč protiv Intera već na startu idućeg mjeseca, a također Barcelona 16. oktobra igra i prvo ovosezonski El Clasico protiv Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je već skoro sigurno da Xavi neće moći računati na ovu trojicu fudbalera i sigurno se nada da će se ostali igrači zdravi vratiti nakon reprezentativnih obaveza.

Barcelona naredni meč igra već u subotu kada će gostovati ekipi Mallorce u okviru sedmog kola La Lige. Ova utakmica počinje u 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi