Šta je to u glavi predsjednika španskog saveza? "Pitao me koje je boje moj donji veš..."

Nove optužbe

Šta je to u glavi predsjednika španskog saveza? "Pitao me koje je boje moj donji veš..."

Edmir Škorić

Tamara Ramos tvrdi da je Luis Rubiales pitao koje je boje njen donji veš kada su radili zajedno.

Luis Rubiales je predsjednik Španskog nogometnog saveza koji je poljubio špansku nogometašicu u usta nakon finala Svjetskog prvenstva.

Španske nogometašice slavile su sa 1:0 protiv Engleske i tako ostvarile prvi naslov svjteskog prvaka. U trenucima kada su dame bile na dodjeli medalja, Rubiales je nekontrolisano uhvatio jednu od igračica i poljubio je u usta.

Radilo se oJenni Hermoso, koja je nedugo nakon toga izjavila da joj se nije svidjelo, ali se pitala: "A šta sam mogla napraviti?"

Rubiales je žestoko kritikovan i traži se njegova ostavka, a španski mediji tvrde da bi je mogao podnijeti u petak. Osim toga, pojavila se i snimka Rubialesa kako se hvata za međunožje tokom slavlja.

Oglasi

Generalna direktorica sindikata igračica u Španiji, Tamara Ramos, sada je navela da joj je Rubiales davao nepristojne komentare kada su zajedno radili u savezu, uključujući i pitanje koje je boje njen donji veš.

Španski nogometni savez oštro je demantovao optužbe.

Vršilac dužnosti španskog premijera Pedro Sanchez opisao je incident u kojem je umiješana Hermoso "neprihvatljivim", dok je španska vlada zahtijevala transparentnost i hitnu akciju od nogometnog saveza.

Poljubac, za koji je Hermoso kasnije rekla da joj se “nije dopao” , vd ministra ravnopravnosti Irene Montero opisala je kao “oblik seksualnog nasilja”, dok ga je holandski sindikat igrača Fifpro opisao kao “neprikladan ili prihvatljivo u bilo kom kontekstu”.

Oglasi

Što se tiče optužbi od strane Tamare Ramos, Španski nogometni savez (RFEF) joj je odgovorio:

"Kraljevski španski nogometni savez žali i osuđuje vrlo ozbiljne I LAŽNE optužbe koje je iznijela Tamara Ramos, bivša saradnica predsjednika Luisa Rubialesa dok je bio na čelu sindikata AFE. Osim toga, poduzete su hitne zakonske mjere uz razumijevanje da se izjave takve veličine i toliko klevetničke ne mogu tolerirati da je jedino što žele narušiti imidž Luisa Rubialesa iskorištavanjem trenutne medijske struje.

"Prikladno je izvijestiti da je gđa Ramos također održavala osobni kontakt s predsjednikom Luisom Rubialesom cijelo to vrijeme i da mu je čak poslala porodične slike, čestitala mu rođendan i čak nedavno zatražila posao u Savezu".

"U potpunosti osuđujemo navedene izjave, koje smatramo nedopustivim, najavljujući ujedno podnošenje odgovarajućih kaznenih prijava protiv gospođe Ramos", naveodeno je u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije