Xavi za sutrašnji El Clasico dobio ogromno pojačanje!

Vraća se bitan igrač

Xavi za sutrašnji El Clasico dobio ogromno pojačanje!

Eldar Ganibegović

Sutra se igra prvi ovosezonski El Clasico, barem kada je riječ o takmičarskim utakmicama.

Real Madrid i Barcelona su nakon osam kola izjednačeni po broju bodova. S omjerom od po sedam pobjeda i remijem oba rivala imaju po 22 boda, no Barcelona je prva zbog bolje gol razlike.

Uoči ove utakmice Xavi Hernandez i navijači Barcelone konačno su dobili malo lijepih vijesti, a to je da se u tim vraća bitan igrač.

U pitanju je defanzivac Jules Kounde, ovoljetno pojačanje Barcelone pristiglo iz Seville. On se povrijedio na reprezentativnoj utakmici Francuske protiv Austrije 22. septembra, no sada se oporavio i spreman je za povratak.

To je objavom igrača koji konkurišu za sutrašnju utakmicu na svom Twitter profilu potvrdio i sam klub.

Povratak Julesa Koundea tim je važniji što je Barcelona pokazala velike defanzivne slabosti u prošloj utakmici, odigravši 3:3 s Interom, kada je zbog brojnih izostanaka u odbrani Xavi bio primoran koristiti Piquea.

Real Madrida što se tiče, Carlo Ancelotti neće moći računati na usluge Militaa i prvog golmana ekipe, Courtoisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utakmica Real Madrid - Barcelona igra se sutra od 16:15 sati na Santiago Bernabeu stadionu, na kojem uveliko teku radovi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647189634
Ova reprezentacija Francuske polomila pola igrača na posljednjem okupljanju, Theo Hernandez, Mike Maignan, Jules Kuande, Ngolo Kante,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi