De Jong otvorio dušu i ispričao kroz šta je sve ljetos prošao: "Novinari, predsjednik, pritisak..."

Željeli su da ode

De Jong otvorio dušu i ispričao kroz šta je sve ljetos prošao: "Novinari, predsjednik, pritisak..."

E. Ganibegović

Barcelona je ljetos napravila rekonstrukciju tima.

Na Camp Nou stadion stigla su imena poput Lewandowskog, Koundea, Christensena, Kessieja i Raphinhe, a svakako je vrlo značajno i to što je klub uspio produžiti ugovor s Dembeleom.

S druge strane, neki su i napustili katalonski tim, a među njima i naš Miralem Pjanić koji je sreću i minute na terenu potražio u dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Jedan od igrača čiji se odlazak konstantno spominjao ljetos, a koji je na kraju ostao u klubu jeste reprezentativac Holandije, Frenkie de Jong.

Holandskog veznjaka više nije želio katalonski klub koji se dogovorio s Manchester Unitedom oko transfera, ali Frenkie de Jong se usprotivio i sve je propalo.

Više od mjesec dana nakon završetka ljetnog prijelaznog roka, Frenkie de Jong je priznao da je bilo "pritiska" uključujući i predsjednika Barcelone, Joana Laportu, da ode, ali je rekao da se nikada ne želi rastati od Barcelone.

"Bio sam miran. Već sam u maju odlučio da ću ostati i moj stav se nikada nije promijenio. Bio sam miran, ali pritisak je dolazio od novinara, od predsjednika.

Zapravo je bilo pritisaka sa svih strana, ali sam želio ostati u Barceloni, tako da pritisak nikada nije utjecao na mene", rekao je Frenkie de Jong, a prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostajući u Barceloni, Frenkie de Jong igrao je malo ove sezone. Nekad je redovno bio u početnoj postavi momčadi, a ove je sezone upisao 10 nastupa, no samo je četiri počeo kao starter.

Frenkie de Jong je u Barceloni od ljeta 2019. godine, kada su Katalonci platili Ajaxu 86 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi