Džeko i Inter će biti favoriti: Upravo su saznali protiv koga će igrati u finalu Coppa Italije
Fiorentina će igrati protiv Intera u finalu italijanskog kupa.

Odigran revanš drugog polufinala

Džeko i Inter će biti favoriti: Upravo su saznali protiv koga će igrati u finalu Coppa Italije

E. Ganibegović

Inter se sinoć plasirao u finale italijanskog kupa, a večeras su saznali ime protivnika. Biti će to Fiorentina koja je nakon 2:0 u prvoj utakmici večeras u Firenci remizirala 0:0 s Cremoneseom i imat će utakmicu za trofej.

Prva velika prilika u 16. minuti, a imala ju je domaća ekipa. Nikola Milenković je skočio i šutirao glavom, ali pored gola.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli nešto specijalno niti od jedne niti od druge ekipe. Zabilježili smo po jednu javnu opomenu na obje strane.

Trener gostiju je odmah u 46. minuti dao šansu Valeriju umjesto Ghiglionea, a deset minuta kasnije je uveo Dessersa umjesto Okerekea, no u konačnici mu se to nije mnogo isplatilo.

Do kraja utakmice smo vidjeli još jednu pravu priliku za postizanje pogotka, a i nju je imao domaći tim.

Cabral je sjajnom loptom uposlio Gonzaleza u 75. minuti, ali nije bio precizan. Sarr je samo pogledom ispratio tu loptu koja je završila pored gola.

Oglasi

Tako ćemo 24. maja gledati finale između Intera i Fiorentine u Rimu, te će kapiten naše reprezentacije imati šansu da osvoji novi trofej s Interom.

Podsjetimo, Inter brani ovaj trofej osvojen prošle sezone, nakon što je u januaru mjesecu odbranio i trofej italijanskog Superkupa.

Što se Fiorentine tiče, ona je ovo takmičenje osvajala šest puta, a posljednji put 2001. godine i to im je bio posljednji veliki trofej i jedini u ovom stoljeću i milenijumu.

Coppa Italia, polufinale, revanš utakmica:

Fiorentina - Cremonese 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti