"Real Madrid, Bayern i Juventus žele igrati novo takmičenje, ali i stotine drugih ekipa."
Agnelli je naglasio da će se voditi dugi razgovori prije nego što se donese odluka

Mijenja se sistem takmičenja u Ligi prvaka?

"Real Madrid, Bayern i Juventus žele igrati novo takmičenje, ali i stotine drugih ekipa."

S. Pašalić

Predsjednik Evropske klupske organizacije Andrea Agnelli, potvrdio je kako nekoliko evropskih klubova želi sarađivati s UEFA-om u stvaranju novog evropskog klupskog takmičenja.

"Nalazimo se na početku procesa i moramo uzeti više vremena za analizu svih prijedloga, jer to nije pitanje da ili ne", rekao je Agnelli, koji je također predsjednik Juventusa.

"Nova Liga prvaka je čista spekulacija u ovom trenutku. Real Madrid, Bayern München i Juventus žele igrati takmičenje, ali i stotine drugih ekipa."

"Razgovaramo i za nekoliko mjeseci ćemo vidjeti hoće li novo takmičenje biti otvoreno za sve."

"Proces će biti otvoren i transparentan, kao i sastanak s UEFA-om. Tako bi nogomet trebao izgledati u budućnosti i razgovori će se odvijati između dva i dvadeset mjeseci."

"Dijalog će biti otvoren za sve klubove i tražit ćemo fer sistem za nogomet i evropske klubove, a da ne zaboravimo sve strane"., zaključio je Agnelli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Agnelli je također tvrdio da evropski timovi nisu spremni učestvovati na FIFA-inom Svjetskm klupskom prvenstvu 2021. godine.

U međuvremenu, Barcelona je preko svog predsjednika Josepa Maria Bertomeua naglasila da nisu za igranje evropskih takmičenja vikendom.

Top Komentari

ArminA
Razumijem Real ,prevazisli su to takmicenje ali ovi drugi mi nisu jasni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije