Kapiteni Reala pregovarali s Perezom oko bonusa za Superkup, zadovoljno napustili prostoriju
Carvajal je bio jedan od članova Realove 'delegacije igrača' koji su pregovarali oko bonusa sa predsjednikom kluba

Bit će nagrađeni za uspjeh

Kapiteni Reala pregovarali s Perezom oko bonusa za Superkup, zadovoljno napustili prostoriju

Edmir Škorić

Real Madrid se ove srijede uspio plasirati u veliko finale Superkupa gdje će se u borbi za novi naslov susresti s Barcelonom. Naravno, Madriđani već znaju koji bi bonus mogli dobiti ako pobijede.

Real Madrid u Saudijskoj Arabiji boravi već danima. Tamo se igra turnir Superkupa Španije u organizaciji Fudbalskog saveza te zemlje.Nastupile su četiri ekipe, na kraju će jedna osvojiti trofej.

Atletico i Osasuna su otpsali, ostaju Real Madrid i Barcelona. Utakmica se igra u nedjelju i naravno svi vjeruju da mogu do pobjede i do novog slavlja.

Klubovi jasno žele da motivišu na sve načine svoje fudbalere, a Florentino Perez je obećao i bonus svojim zvijezdama. Naime, održao je 'pregovore' sa kapitenima i najiskusnijim igračima, pa su na kraju došli do sljedećeg: svaki igrač će za osvojen trofej dobiti 150.000 eura.

To je svakako iznos koji će svakom od njih dobro doći ako budu osvajači Superkupa, ali ipak mnogo vše, što je i logično, zarade kada osvoje Ligu prvaka.

Oglasi

Tako je svaki igrač dobio po 420.000 eura za posljednji trofej u Ligi prvaka.

Bonus je nešto simbolično, ali nikad ne škodi za ovakav meč. 150.000 eura je iznos koji su Florentino Pérez i svlačionica uspjeli ispregovarati. S njim ili bez njega, igrači će uraditi sve da nanesu poraz svom velikom rivalu i da u klupske vitrine poslože još jedan trofej.

Real Madrid je takođe dobio novac za sam dolazak u Saudijsku Arabiju. Arapi su platili Španciam 40 miliona eura, a nije poznato koliko je od te cifre na kraju otišlo na račun klubova. Pretpostavljamo da će najveći dio kočala pripasti onom ko na kraju ostane prvi.

A u Saudijskoj Arabiji imali su i neugodnih iskustvava. Tako je izviždana minuta šutnje za Franza Beckenbauera od strane domaće publike, koja je kasnije 90 minuta zviždala Toniju Kroosu kada god bi ovaj došao do lopte.

Oglasi

U prvom slučaju, lokalni novinari otkrivaju da je riječ o tome što Arapi nemaju kulturu minute šutnje i takvog načina odavanja počasti, a kada je riječ o Nijemcu, zviždali su mu jer mu ne praštaju neke izjave od ljetos kada je bio protiv prelaska fudbalera u tu zemlju.

Nema nikakve sumnje da će Kroos slične stvari doživjeti i u nedjelju, ali njemu to očito ne smeta.

"To je bilo zabavno. Predivna publika", napisao je Kroos uz zaljubljeni osmijeh poslije prve utakmice.

Nejasno je bilo i Carlu Ancelottiju zašto se dešavaju takve stvari u jednoj utakmici van Španije.

"Ne znam zašto su mu zviždali. Ni Toni ne razumije šta se dešava", poruka je Carla Ancelottija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi