Ne postoji tim koji može zaustaviti ovakav Real Madrid: Girona je ponižena na Bernabeu!
Kraljevski klub slavio uvjerljiv trijumf (AP Photo/Manu Fernandez)

Uvjerljiva pobjeda Kraljeva

Ne postoji tim koji može zaustaviti ovakav Real Madrid: Girona je ponižena na Bernabeu!

M. Šljivak

Real Madrid je u derbiju 24. kola La Lige na Santiago Bernabeu demolirao Gironu rezultatom 4:0 i zaista je teško vjerovati da neko Kraljeve može zaustaviti na putu do šampionske titule.

Girona je veliko iznenađenje ove sezone u Španiji. Rame uz rame su s Realom od početka sezone, no u utakmicama s kraljevskim klubom nisu pokazali apsolutno ništa.

Večeras je katalonski tim na Santiago Bernabeu demoliran. Apsolutno ništa nisu mogli napraviti protiv nevjerovatnog tima Carla Ancelottija.

Real do vodstva stiže u šestoj minuti. Vinicius Junior fenomenalno pogađa s distance za prednost domaćeg tima od 1:0.

Na drugi pogodak se čekalo do 35. minute. Vini je ovog puta sjajnom trivelom asistirao Judeu Bellinghamu, a Englez završava akciju za 2:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi Kraljevi u ranim minutama nastavka završii posao u ovom meču.

Jude Bellingham u 54. minuti postiže svoj drugi gol večeras za prednost od 3:0. Englez je potom zbog povrede morao napustiti teren.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 61. minuti. Rodrygo je još jednim prekrasnim pogotkom postavio konačan rezultat susreta od 4:0, iako su u 90. minuti imali penal za peti gol, ali je Joselu promašio penal.

Treba svakako napomenuti da je Carlo Ancelotti u ovom duelu igrao bez ijednog štopera. Te pozicije su pokrili Tchouameni i Carvajal, no Girona ni tako nije imala nikakve šanse.

Real juriša prema tituli prvaka. Trenutno izgleda kao da ih apsolutno niko ne može zaustaviti bez obzira na sve probleme s povredama koje imaju.

Kraljevi su prvi na tabeli sa 61 osvojenim bodom, a Girona je sada na pet bodova zaostatka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Real Madrid - Girona 4:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Katalonska sirotinja na apararima... Sa suzama u očima raže se greške u korist Reala...
3 1
user1666065968
Opet studije poklonile cist penal Realu kod rezultata 4:0. sad Ce glupi kritičari reci kako je sudija pomogao
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti