Real Madrid je ljetos pokušao zadati nizak udarac Barceloni

Umtiti ih nije mogao izdati

Real Madrid je ljetos pokušao zadati nizak udarac Barceloni

E. Čaušević

Francuski defanzivac Samuel Umtiti ovog ljeta potpisao je novi ugovor s Barcelonom do ljeta 2023. godine.

U finišu prošle sezone dosta se govorilo o tome da bi Umtiti mogao napustiti Barcelonu jer je dugo vremena odbijao pregovore oko novog ugovora. Nije tajna da je njegov agent bio u kontaktu s nekoliko evropskih velikana, ali se vješto krilo da je Real Madrid opasno "zagrizao" za njega.

Ugledna madridska Marca jutros je na svojoj naslovnici objavila da je Umtiti ljetos bio na korak od Real Madrida. Florentino Perez je pokušao na sve načine da dovode Francuza u svoje redove i tako zada žestok udarac ljutim rivalima, ali to nije uspio.

Umtiti je nakon nekoliko sedmica razmišljanja na kraju donio odluku da ostaje u Barceloni, a svom agentu je poručio da kaže Perezu da jednostavno ne može izdati Katalonce. Umtiti je na kraju potpisao novi petogodišnji ugovor, a otkupna klauzula iznosi čak 500 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi