Joselu objasnio šta se desilo u 53. minuti i zašto nije dao gol, legendarni Guti žestoko reagovao!

Napadač Real Madrida na meti kritika

Joselu objasnio šta se desilo u 53. minuti i zašto nije dao gol, legendarni Guti žestoko reagovao!

Endin Čaušević

Napadač Real Madrida, Joselu, obrukao se za vikend na meču Cadiza i Real Madrida nevjerovatnim promašajem, a sada je odlučio da se oglasi i objasni šta se desilo u situaciji koja je postala hit na društvenim mrežama.

Kraljevi su bez većih problema uspjeli da dođu do punog plijena na gostovanju u Cadizu, a najbolju partiju ove sezone odigrao je Rodrygo koji je postigao dva gola i dodao jednu asistenciju u pobjedi rezultatom 3:0.

Rodrygo je zabio dva fantastična gola na ovog utakmici, a sredinom drugog poluvremena upisao se i u asistente kada je Jude Bellingham stavio tačku na ovaj meč.

Međutim, Rodrygo je na kontu mogao imati još jednu asistenciju jer smo u 53. minuti vidjeli nevjerovatnu situaciju u kojoj se propisno obrukao Joselu.

Brazilac je izašao sam na golmana Cadiza i s desne strane imao je Joselua koji je bio sam, te mu je dodao loptu, a na šok i nevjericu svih napadač Reala ju je samo pustio da izađe u gol-aut.

Oglasi

O potezu Joselua odmah su počeli da pišu svi u Španiji jer nikome nije bilo jasno zbog čega je napadač kraljevskog kluba to napravio i zašto jednostavno nije postigao pogodak.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1728848338601365894[/twitter]

Nakon lavine kritika koje je dobio na svoj račun Joselu je odlučio da se oglasi i riješi misteriju, te objasni šta se tačno desilo u toj 53. minuti i zbog čega nije loptu poslao u mrežu Cadiza.

"Šta se dešavalo, šta je prolazilo kroz tvoju glavu u tom trenutku? Jesi li mislio da si u ofsajdu?", pitao je novinar španskog El Chiringuita napadača Real Madrida, a on mu je odlučio odgovoriti.

"Baš sam s Rodrygom pričao nakon utakmice. On nije očekivao da će lopta doći do njega. Prvo je pokušao da doda, pa je htio da dribla golmana... Kada sam shvatio da će driblati stao sam jer sam htio da on postigne gol. Na kraju se ništa od toga nije desilo i izgledalo je kao da ja nisam htio dati gol", rekao je Joselu i dodao.

Oglasi

"Ovakva mi se situacija desila prvi put u životu. Izgledalo je kao da mi dodaje loptu, ali mi je sam priznao da je htio prvo dodati, pa se predomislio i krenuo u dribling nakon čega mu je lopta pobjegla. Ovo će biti anegdota koju mogu prepričavati godinama".

Legendarni Guti nije povjerovao u objašnjenje napadača Real Madrida

Međutim, nisu svi povjerovali u objašnjenje koje je dao Joselu jer je legendari Guti poručio da je za napadača neprihvatljivo da tako odustane od akcije.

"Napadač je taj koji uvijek prati akciju i loptu i spreman je da reaguje. Nema veze i ako je Rodrygo htio da dribla vidjelo se da je Joselu mogao da postigne gol, ali on je stao... Morao je dati gol bez obzira na sve bio u ofsajdu ili ne. Ne razumijem njegov potez uopšte", poručuje Guti i nastavlja.

"On kao da se boji greške. Dobro je otvorio sezonu, ali sada kao da se boji da uopšte dobije loptu pa da ne pogriješi da se ne bi pričalo o njemu. Nisam nikada vidio da napadač ovako reaguje, zaista me iznenadio njegov potez".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Joselu je ljetos stigao u Real Madrid na posudbu iz Espanyola što niko nije očekivao. Španac je došao kao zamjena za Karima Benzemu, ali jasno je da Francuza nije lako zamijeniti.

Na dosadašnjih 17 mečeva u svim takmičenjima ovaj 33-godišnjak je uspio postići pet golova i upisati dvije asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi