Džekin dolazak je odjeknuo Balkanom, ali naredni posao Fenerbahcea je svjetskih razmjera!

Sve je spremno za novi transfer

Džekin dolazak je odjeknuo Balkanom, ali naredni posao Fenerbahcea je svjetskih razmjera!

Admin Čaušević

Edin Džeko je novi fudbaler Fenerbahcea. Bh. napadač je jutros doputovao u Istanbul i pitanje je trenutka kada će turski velikan ozvaničiti posao. Međutim, slavni klub sa Bosfora sprema posao koji će praktično prenijeti cijeli svijet.

Dolaskom u Fenerbahce Džeko je indirektno poslao poruku da još uvijek želi da igra evropski i vrhunski fudbal i sigurno je da može dati još toga bez obzira na pozne godine.

Međutim, upitno je da li će popularni Dijamant imati priliku da zaigra sa svjetskim talentom, Ardom Gluerom, 18-godišnjim ofanzivnim veznim.

Mediji iz Španije izvještavaju da je Guller na putu da potpiše za Real Madrid i nema sumnje da će taj transfer odjeknuti na fudbalskoj pijaci.

Kraljevi već neko vrijeme rade na podmlađivanju igračkog kadra, a Florentino Perez ne želi propustiti priliku i u svoje redove dovesti velikog talenta.

Oglasi

Mladi Turčin u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 17.5 miliona eura što za Realove finansijske mogućnosti predstavlja siću i transfer bi mogao biti završen još ovog ljeta.

Dovođenjem Vinicusa, Rodrgya i Endricka Real Madrid je prošlih godina pokazao da misli unaprijed zbog čega se i radi na angažmanu Gullera.

Turčin je na radaru Seville, ali i Milana i Livepoola, međutim Real je Real i svakako ima prednost u odnosu na sve klubove, pravi primjer za to je nedavni transfer Judea Bellinghama.

S obzirom na konkurenciju u veznom redu Guller će se morati jako potruditi da upadne u prvi tim Reala, naravno pod uslovom da potpiše za popularne Kraljeve.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 18-godišnjak je već sada standardni reprezentativac Turske, a prošle sezone je u svim takmičenjima odigrao čak 35 mečeva uz učinak od šest golova i sedam asistencija.

Preostaje da se vidi da li će ostati u Feneru makar još jednu sezonu i osjetiti kako je to igrati sa Džekom koji je bez dileme jedan od najboljih napadača 21. stoljeća.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
On ce biti ko Emre Mor ako ode tamo. Za par godina se vraca u Tursku
0 1
Adnanos
Najgora stvar za njega je da ide bilo gdje.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi