Hrabri Leipzig časno pao na Santiago Bernabeuu - Real Madrid se provukao u četvrtfinale Lige prvaka
FOTO: EPA

Gosti su imali nekoliko velikih šansi za prolaz

Hrabri Leipzig časno pao na Santiago Bernabeuu - Real Madrid se provukao u četvrtfinale Lige prvaka

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida provukli su se u večerašnjem revanš susretu osmine finala Lige prvaka. Odigrali su jako lošu utakmicu, ali remi od 1:1 bio je dovoljan za prolaz u četvrtfinale ovog takmičenja.

Prvih petnaest minuta utakmice nije ponudilo mnogo, a u 16. minuti Leipzig je imao sjajnu priliku da dođe do vodstva.

Luis Openda je dočekao jedan centaršut u kaznenom prostoru Real Madrida, šutirao je, ali je lopta otišla malo pored gola.

Openda je imao još dvije sjajne prilike u prvom dijelu utakmice, a posebno se izdvaja ona iz 42. minute kada je sa nekoliko metara šutirao pored gola.

Osim toga i Xavi Simons je u posljednjim trenucima prvog poluvremena imao dobru šansu, ali ni on nije uspio postići gol.

Igrači Real Madrida u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan jedini udarac ka okviru gola gostiju i zbog toga su dobili velike zvižduke od svojih navijača.

Oglasi

Na otvaranju drugog poluvremena ponovo Openda u šansi. Igrala se 48. minuta kada je Lunin spriječio napadača gostiju da postigne gol.

Do vodstva prvi stiže Real Madrid i to iz svoje prve prilike na ovoj utakmici. Igrala se 65. minuta kada je Vinicus Junior matirao golmana Leipziga.

Samo tri minute Raum centrira, a Orban je loptu pospremio u mrežu domaće ekipe i tako je stvari vratio na početak.

U samoj završnici utakmice prava drama. Prvo je u 89. minuti Rodrygo imao šansu jedan na jedan sa golmanom gostiju, ali je to Gulacsi dobro odbranio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogao je Leipzig do prednosti od 2:1 u 92. minuti. Olmo je primio loptu u kaznenom prostoru, sjajno šutirao, ali je pogodio prečku.

Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio i Real Madrid se provukao u četvrtfinale Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Najaci su ovi kad kazu Real se provuko onda Real na kraju osvoji CL lagano i ove godine ce osvojit jer to je njihovo takmicenje
0 5
user1620593935
Zasto Vinicius nije dobio crveni ili 2 zuta za ono? Sudije i dalje konstantno guraju lopovski klub. Barem pola liga prvaka su osvojili na krađe. Najodvratniji kolektiv na svijetu. Ko prati i kosarku znat ce zasto ovo govorim.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi