Gvardiol završio na raportu kod Guardiole, mladi Hrvat reakcijom pokazao zašto će biti veliki igrač

Scena sa meča Manchester City - Kopenhagen

Gvardiol završio na raportu kod Guardiole, mladi Hrvat reakcijom pokazao zašto će biti veliki igrač

Admin Čaušević

Joško Gvardiol se vratio u startnu postavu Manchester Cityja nakon što je nekoliko posljednnjih mečeva pauzirao zbog problema sa povredom. Mladi Hrvat je zaigrao od prve minute revanš meča osmine finala Lige prvaka protiv Kopenhagena.

Pep Guardiola je ljetos doveo Gvardiola za skoro 90 miliona eura te mladog Hrvata učinio jednim od najskupljih defanzivaca u historiji.

Početak za 22-godišnjaka na Etihadu možda i nije bio onakak kakav se očekivao pošto ga španski trener uglavnom koristi na poziciji lijevog beka.

Vrlo često je standardni član Vatrenih znao ispasti u odbrani zbog manjka brzine zbog čega bi se i suočavao sa kritikama što navijača što fudbalskih analitičara.

Nakon što je propustio posljednjih šest mečeva Gvardiol se našao u startnoj postavi protiv Kopenhagena, a zanimljiva scena je viđena u prvom poluvremenu susreta.

Oglasi

Jedan prekid Guardiola je iskoristio da okupi svoje igrače, a posebne instrukcije dobili su Gvardiol i Julian Alvarez koji je igrao na lijevoj strani napada Građana.

Mladi Hrvat je pomno slušao svaku instrukciju svog trenera, a na kraju mu je i saluitrao poput vojnika što je znak da je razumio ono što se traži od njega.

Ovakav ozbiljan pristup i maksimalni fokus na razgovor sa trenerom su definitivno pokazatelj da će Gvardiol u godinama pred nama postati veliki igrač.

Bivši Dinamovac već sada na početku karijere igra u najboljem timu na svijetu, ali sigurno će kako vrijeme bude prolazilo i postane iskusniji sigurno i igrački napredovati.

Povratak na teren Gvardiola je svakako dobra vijest i iza selektora Zlata Dalića pred martovske utakmice i praktično posljednje prave provjere pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Računajući sva takmičenja hrvatski štoper je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 27 nastupa. Pošto je City u trci za tri trofeja ta brojka će sigurno narasti do kraja sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kao sto sam i rekao kada je tek potpisao,lik je teski promasaj...najskuplje placeni panj u historiji EPL...
1 2
enko
Cuj maksimalno fokusiran sta mu govori.pa da nije nebi igro frajeru,zakljucak ti je smjesan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi