"S 19 igram za Real, zarađujem bogatstvo, neću auta i satove, samo želim pivo s prijateljima"

Čuveni kapiten legendarnih Galacticosa

"S 19 igram za Real, zarađujem bogatstvo, neću auta i satove, samo želim pivo s prijateljima"

Admin Čaušević

S obzirom šta je ostvario sve u karijeri mnogi će reći da je zaslužio Zlatnu loptu. U svoje vrijeme je bio jedan od najboljih igrača svijeta i kapiten najglamuroznijem timu svijeta. Danas je u fudbalskoj penziji i radi kao trener, ali njegova priča je izuzetno poučna za sve mlade fudbalere.

Vjerovatno ne postoji ljubitelj fudbala koji nije čuo za Raula Gonzaleza Blanca (46) , čuvenog napadača Real Madrida i kapitena slavnih Galacticosa za koje su između ostalih igrali Zinedine Zidane, David Beckham, Ronaldo i mnogi drugi.

Kad je postao punoljetan Raul je počeo da zarađuje ozbiljan novac, ali mu je to stvorilo probleme zbog čega je nakon što je dobio djecu odlučio da se itekako pozabavi s njihovim odgojem.

Osim za Real igrao je još za Schalke 4, dok je jedno vrijeme nastupao u Kataru i SAD-u. Upravo dok je bio član New York Cosmosa da je intervju koji je lekcija svima. Bilo je to 2015. godine.

"Niko vam ne može dati kurs da vas nauči kako imati puno novca. S 19 sam već zarađivao bogatstvo i nekoliko mjeseci nisam znao kako se nositi sa slavom i novcem.

Oglasi

Bilo je jako teško jer sa samo 19 godina bio sam progonjen od strane žute štampe i morao sam sazvati konferenciju za novinare kako bih branio svoju privatnost, svoju porodicu, svoj karakter i svoj profesionalizam.

Kad igraš za Real Madrid, možeš kupiti sve što želiš i svi te stalno hvale. Srećom, malo sam čudan...

Nikad nisam previše mario za automobile, ne volim satove, volim život, detalje života. Ići u šetnju, doći u dodir s prirodom, otići u kino, gledati sport, biti s prijateljima i popiti pivo.

To mi se sviđa. To je ono što mi pričinjava zadovoljstvo. Život fudbalera je komplikovan, jer moraš putovati.

Oglasi

Kad sam odlazio iz Real Madrida, morao sam objasniti svojoj djeci da ćemo se zbog očeve profesije morati preseliti u drugu zemlju. Rekao sam im da vaš dom nisu predmeti, već ljudi.

Da gdje god budemo zajedno, to će mjesto biti naš dom. Kada se selim, nastojim uzeti samo ono što mi treba.

Na primjer, izgradio sam cijelu svoju kuću u Njemačkoj, s IKEA namještajem...U Kataru su se moja djeca igrala s arapskom djecom, a u SAD-u se govorio engleski jezik.

Mislili smo da se u SAD-u neće prilagoditi, ali prvi dan kad su došli iz škole svi su bili sretni, jer ih niko nije poznavao.

Oglasi

Moja djeca govore više jezika, tolerantna su i prihvaćaju različitosti. Ali ako misle da će imati mobitel ili tablet, jako se varaju.

Ne tako skoro. Više volim da čitaju knjigu, razgovaraju i igraju se jedni s drugima", ispričao je tada Raul.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raul je još od 1997. godine u vezi sa Mamen Sanz, a prvog sina su dobili 2000. godine u pitanju je sin Jorge. Imaju još trojicu sinova Hugu, Hectora i Matea te kćerku Mateu.

Pošto je većina njegove djece u međuvremenu postalo punoljetno sigurno je da koriste tablete i mobitele, međutim zanimljivo da i dalje žive sa roditeljima te svakog ljeta zajedno putuju na odmor.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahahahah, kad ne znas da napises ni Raul Gonzalez, kud ces dalje hahahhhahah Wtf
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi