U Realu smanjenje prihoda: Jović se odrekao velike cifre

Dobio pohvale od kluba

U Realu smanjenje prihoda: Jović se odrekao velike cifre

Srbijanski napadač Luka Jović jedan je od nogometaša Reala koji su pristali na smanjenje plate.

Naime, Jović se odrekao deset posto od godišnje zarade pet miliona eura, dakle 500. 000 eura, koliko mu pripada prema ugovoru sa madridskim klubom za sezonu 2020/21.

Razlog je finansijske kriza koja je zahvatila cijeli sport, kao i Real Madrid.

"Razgovaramo sa igračima o smanjenju plata. Neki su već pristali. Radi se o Luki Joviću i Martinu Odegardu. Ramos je prošle godine prihvatio redukciju primanja prošle godine, a ove sezone je situacija drugačija", kazao je prvi čovjek Reala Florentino Perez.

Joviću se u Realu nije dokazao pa je otišao na posudbu u Eintracht Frankfurt gdje je upisao 15 nastupa i postigao četiri gola.

Vjeruje da će se vratiti u Madrid na kraju sezone.

"Volim Eintracht i to je za mene poseban klub u svakom pogledu, ali svi znaju da sam službeno igrač Reala. Vraćam se u Madrid na kraju sezone", kazao je za Bild Jović.

On je u Real stigao 2019. godine, ali blago rečeno nije se najbolje snašao i postigao je samo dva gola, zbog čega je i otišao na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kazao je da se u Realu nije snašao i zbog toga što nije mogao da se sporazumi sa trenerom Zidanom.

"Ne bih ulazio u detalje. Svakako su obojica fenomenalni treneri. Već sam rekao Zidaneu da je pošten i fenomenalan čovjek. Sa sadašnjim trenerom imam bolju komunikaciju, jer obojica govorimo engleski. Sa Zidaneom nisam imao dobru komunikaciju, jer on ne govori engleski, a ja ne znam španski", dodao je Jović.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Opet bola neš igrat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti