Perez udario Kloppa gdje ga boli: Stari lisac ravnodušno "umirio" trenera Liverpoola

Predsjednik Reala u centru pažnje

Perez udario Kloppa gdje ga boli: Stari lisac ravnodušno "umirio" trenera Liverpoola

A. Čaušević

Florentino Perez je proteklih dana u centru pažnje jer je morao dati odgovore na mnoga pitanja, posebno ona o formiranju Superlige. 

Perez je sinoć gostovao na jednom španskom mediju. Govorio je o mnogim temama, a u jednom momentu se dotakao Liverpoola i Juergena Kloppa.

Menadžer Liverpoola je prilikom dvomečea četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala kritikovao mjesto odigravanja susreta u Madridu, tačnije stadion Alfredo Di Stefano.

"Bilo je jako čudno igrati večeras zbog stadiona. Na Anfieldu ćemo barem imati pravi stadion i to će sigurno biti dobro za nas", tada je kazao Klopp.

Stigao je i Perezov odgovor koji je u maniru iskusnog lisca "umirio" njemačkog stručnjaka i na neki način "udario" ga tamo gdje boli.

Oglasi

"Ne znam zašto ne voli Valdebebas. Nama je isto. Valdebebas i Kiev, za nas je isto. Oba puta smo ih pobijedili sa 3:1", rekao je Perez.

Prvi čovjek Kraljeva se prisjetio finala Lige prvaka iz 2018. godine kada je Real slavio nad Liverpoolom i stigao do treće uzastopne titule prvaka Evrope.

Inače, Perez i dalje ne odustaje od ideje Superlige. Kazao je kako neki klubovi još uvijek nisu odustali te da vjeruje kako će jednog dana ovaj projekat i zaživjeti.

Iako je projekat Superlige za sada propao, Perez nema namjeru da odustane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako ovaj projekat nije uspio, drugi sigurno hoće. Svih 12 klubova potpisalo je ugovore i projekat je sasvim ostvariv bez njemačkih i francuskih klubova", istakao je i nastavio je:

"Juventus i Milan nisu napustili ligu. Barcelona još razmišlja o tome. Možda možemo napraviti određene promjene u sistemu, da ulaze po četiri najbolje ekipe iz Engleske, Španije... Važno je da veliki klubovi igraju jedni protiv drugih kako bi fudbal ponovo privukao djecu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Kakav stari lisac,on je samo stari prevarant.Cutao je o novom formatu takmicenja/ lige sve dok nije obnovio mandat za predsjednika Reala.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti