UEFA za vođe 12 odmetnika priprema najbolniju moguću kaznu!

Kao za primjer ostalim

UEFA za vođe 12 odmetnika priprema najbolniju moguću kaznu!

A. Čaušević

Superliga je prekinuta prije nego što je i započela nakon što su 12 odmetnika počelo rasipati jedan po jedan da bi na kraju tvorci idejenog projekta sve stopirali. 

Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham su se ujedinili kao osnivači, ali njihov plan je trajao 48 sati.

Prvi su odustali Englezi na čelu s Manchester Cityjem, zatim su njih slijedili i ostali su vođe Real Madrid i Juventus bili primorani da sve stopiraju. Inače, osim ta dva kluba član Superlige je još uvijek Barcelona.

Gazzeta dello Sport danas piše kako UEFA razmišlja o žestokoj kazni za dva kluba označena kao vođe pobune, Real Madrid Florentina Pereza i Juventus, Andree Agnellija.

Izvršni komitet UEFA-e će sutra ozbiljno razmisliti o uvođenju kazne koja bi mogla poslužiti kao primjer za ubuduće ukoliko neko pokuša kreiranje "separatističkog" tkamičenja.

Tako bi Real Madrid i Juventus mogli biti kažnjeni s izbacivanjem iz takmičenja na jednu sezonu kao jasan znak da će svi oni koji pokušaju nešto slično završiti na taj način.

Oglasi

Ono što je sigurno da će UEFA u svoj status ubaciti raznorazne klauzule kako bi se u budućnosti spriječilo realizovanje bilo kakvi pokušaji realizacije seionistički projekata.

Inače, Aleksandar Čeferin je danas najavio da će od svih klubova oprostiti samo Barceloni jer je Joan Laporta tek započeo služiti svoj mandat.

"Svi su me razočarali do neke mjere, ali moram reći, Barcelona možda i najmanje. Laporta je na poziciju predsjednika kluba izabran nedavno i razgovarao sam s njim dva ili tri puta, bio je pod ogromnim pritiskom zbog loše finansijske situacije koja ga je dočekala u klubu", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, sam predsjednik Barcelone smatra kako je takmičenje poput Superlige neophodno u budućnosti.

"Superliga je neophodna. Veliki klubovi ulažu veliki novac, plaće nogometaša su ogromne i to se sve mora uzeti u obzir. Moralo bi to biti atraktivno natjecanje, ali temeljeno na sportskim uspjesima. Otvoreni smo za dijalog sa UEFA-om. Neki su klubovi pod pritiskom, ali projekt Superliga je i dalje tu", kazao je Laporta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nedoni46
Cuj da izbace real, pa taj real je liga prvaka.
17 16
Arnel925
UEFA mafija. Nadam se da ce ova se Superliga osnovati
11 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi