Real prodao jednog igrača, šta je s Modrićem?; Bayern trojicu poslao na posudbu

Ljetni prijelazni rok

Real prodao jednog igrača, šta je s Modrićem?; Bayern trojicu poslao na posudbu

Eldar Ganibegović

Real Madrid je i zvanično prodao Joselua u Katar. Formalnost čeka Luku Modrića, dok je Bayern trojicu igrača poslao na posudbu.

Ljetni prijelazni rok je počeo i završavaju se mnogi poslovi. Trenutno su u fokusu Real Madrid i Bayern koji su završili ranije očekivane poslove.

Jose Luis Mato Sanmartin, poznatiji kao Joselu, karijeru će nastaviti u Kataru. Potpisat će za tamošnju Al-Gharafu.

Napadač je donio odluku da ne ostane u Real Madridu, koja dolazi uprkos tome što je igrao jako uspješno na posudbi na kojoj je postigao 18 golova u ograničenoj minutažu.

Real Madrid odlučio je da iskoristi opciju i da njegov ugovor otkupi od Espanyola po cijeni od jedan i po milion eura, te ga po istoj cijeni prodaje u Katar.

Ovaj napadač postigao je dva ključna gola protiv Bayern Minhena u polufinalu Lige prvaka, a koja su spriječila eliminaciju Real Madrida.

Oglasi

Kasnije je Real Madrid u finalu slavio protiv Borussije Dortmund i stigao do čak 15. titule Lige prvaka u svojoj historiji.

"Nije igrao mnogo, ali je savršen odraz onoga što ova ekipa jeste. Igrači koji su puno pridonijeli, a da nisu izgubili samopouzdanje zato što nisu igrali", rekao je Carlo Ancelotti o Joseluu nakon što je napadač odveo Real u finale Lige prvaka.

Sada ostaje da vidimo i šta će biti s Lukom Modrićem kojem je istekao ugovor. No, očekuje se da produžetak na još jednu sezonu bude stvar formalnosti.

Bayern poslao igrače na posudbe

Šesnaestogodišnji Gibson Nana Adu ostat će ove sezone na posudbi u Unterhachingu iz kojeg ga je Bayern kupio upravo ovog ljeta.

Oglasi

Minule sezone je na 10 mečeva u 3. Ligi postigao jedan gol, a dodao je dvije asistencije u U-17 Bundesligi.

Maurice Krattenmacher je još jedan igrač kojeg je Bayern ovog ljeta doveo iz Unterhachinga, a zanimljivo je da se radi o igraču koji je dijete Bayerna, ali je 2017. otišao u pomenuti klub.

Radi se o ofanzivnom veznjaku i juniorskom reprezentativcu Njemačke koji već sada dosta obećava, a sljedeće sezone igrati će u Cvajti.

Minhenski klub proslijedio ga je na posudbu u SSV Ulm 1846 gdje će da stječe iskustvo potrebno za najveći nivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još jedan ofanzivac, 21-godišnji Armindo Sieb, ide na posudbu, no njega ćemo gledati u Bundesligi.

Bayern ga je kupio od Greuther Furtha za milion i po eura, te odmah odlučio da ga pošalje na posudbu i to u Mainz.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije