Objavljen i dokaz, Perez će rigati vatru na UEFA-u: Razbijen je mit da sudije pomažu Real!

Kraljevi su oštećeni protiv Manchester Cityja

Objavljen i dokaz, Perez će rigati vatru na UEFA-u: Razbijen je mit da sudije pomažu Real!

Admin Čaušević

Real Madrid slovi kao klub koji ima najveću zaštitu sudija, ipak nakon prvog meča polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja taj mit je razbijen.

Neposredno nakon okončane utakmice tokom video analize pojavio se i dokaz o pogrešnoj sudijskoj odluci koja je prethodila golu Građana.

U Realu su smatrali da je lopta izašla prije nego što je udario Bernando Silva, ali sudije na čelu sa portugalskim arbitrom Soareom Diasom su odlučile da se igra ne prekida.

Ubrzo je Camavinga došao do lopte, ali je izgubio pa je u nastavku akcije uslijedio gol Kevina De Bruynea za konačnih 1:1.

Ipak, nakon završene utakmice pojavio se i dokaz da je Real Madrid oštećen i da je lopta prešla aut-liniju što se može vidjeti i na grafičkom prikazu.

Lopta je bila van granica dozvoljenog pa je Real Madrid oštećen u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida

Ipak, nazad nema i utakmica na stadionu Santiago Bernabeu je registrovana sa 1:1, a navijači Reala će imati kakvu-takvu satisfakciju da imaju argument kako sudije donose odluke i na štete njihovog kluba.

Oglasi

"Činilo se da je bio aut prije gola, a prije toga nije dosuđen ni korner koji je bio. Sudije nisu bile oprezne", rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice te dodao:

"Pokazao mi je karton, a ja samu rekao da ih vadi i pokazue na terenu, a ne van terena. Ali bijes me prošao i na revanš idem pun optimizma."

Nema sumnje i da će Florentino Perez biti itekako ljut zbog sudijske greške jer Kraljevi definitivno nisu navikli na sudijske greške na njihovu štetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prije izjednačujućeg gola Građana Kraljevi su vodili golom Viniciusa. I pored ispuštenog vodstva Ancelotti nije djelovao razočarano svjestan da je neriješen rezultat najrealnij ishod meča.

"Obje ekipe imaju osjećaj dobrog rezultata. Rezultat je izjednačen, a sada je red na nas da igramo u gostima. Nećemo imati navijače, ali ćemo imati naša srca", zaključio je Italijan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Ma sta je razbijeno? Nakon 1000 odluka u korist Reala desilo se cudo pa jedna odluka otisla na njihovu stetu.. Protiv Reala nije pokraden samo onaj ko nije igrao protiv njih.
2 10
Pa svima je jasno da se Real mora skinuti iz više razloga jedan je najbitniji liga prvaka nije više zanimljiva , a drugi je da City uzme jer arapi daju pare uefi ...samo mora biti pažljivo ne ofirno , ali lopta ne ta koja je pokazala istinu
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi