Sutra se i zvanično rastaju Real Madrid i Marcelo

Težak udarac za Brazilca

Sutra se i zvanično rastaju Real Madrid i Marcelo

Samir Mlaćo
Brazilac Marcelo sutra će i zvanično napustiti Real Madrid.

Potvrdio je to kraljevski klub te naveo da će se Marcelo obratiti medijima u press sali kluba.

Ceremoniji ispraćaja Brazilca prisustvovat će i predsjednik Reala Florentino Perez.

15 godina napušta Kraljeve i to kao najtrofejniji igrač u historiji tog kluba.

Otkako je stigao pa do posljednjeg finala Lige prvaka Marcelo je u dresu Los Blancosa osvojio nevjerovatnih 25 trofeja.

Međutim, bez obzira na besprijekoran CV čini se da Brazilac uopšte više nije cijenjen u svijetu fudbala što pokazuju i posljednje vijesti vezane za njegov transfer.

Oglasi

Naime, Marcelo je ponuđen Marseilleu i Fenerbahceu, ali oba kluba su odlučila da se zahvale 34-godišnjem lijevom beku.

Možda je ušao u jesen karijere, ali dojam je da Marcelo ipak i dalje nije za starog gvožda i da sigurno i dalje može igrati u klubovima ranga Marseillea i Fenerbachea.

Inače, na jednom od posljednjih mečeva Reala brazilski as je iskazao i nezadovoljstvo načinom na koji su ga tretirali u Realu.

Kamere su snimile Marcela kako priča s Lucasom Vazquezom na klupi, a kako su prenijeli španski mediji jasno je rekao da mu je žao što neće ostati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marcelo sigurno smatra da je zaslužio nakon svega da dobije novi ugovor i da je svih ovih 15 godina bio pravi primjer kako se profesionalac ponaša. Ipak, to nije bilo očito dovoljno čelnicima kluba da mu ponude novi ugovor.

"Klub mi neće dati novi ugovor. Bio sam je*eni primjer svima", bile su riječi koje je tada Marcelo rekao svom sada već bivšem saigraču.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi