Real Madrid mora zaraditi 200 miliona eura od prodaje igrača ili mu prijeti kazna

Kraljevski klub mora pokriti velike troškove od ovog ljeta

Real Madrid mora zaraditi 200 miliona eura od prodaje igrača ili mu prijeti kazna

S. Pašalić

Real Madrid je prošlog ljeta odlučio da "odriješi kesu" pa je na pojačanja potrošio oko 350 miliona eura.

Kraljevski klub je nakon loše prošle sezone u kojoj nije osvojio nijedan trofej doveo Edena Hazarda, Luku Jovića, Edera Militaa, Rodryga Goesa i Ferlanda Mendya kako se nešto slično ne bi ponovilo ove sezone.

Ipak, španska Marca sada piše da će Real Madrid morati zaraditi 200 miliona eura od prodaje igrača kako bi izbalansirao finansijsku godinu.

Iako su Marcos Llorente, Keylor Navas, Raul De Tomas, Mateo Kovačić i Theo Hernandez prodani, Real je i dalje više potrošio nego što je zaradio.

Sada mu prema pisanju španskog lista prijeti kazna La Lige ili UEFA-e ukoliko ne izbalansira finansijske knjige.

U Realu su smatrali da će od prodaje Jamesa Rodrigueza i Garetha Balea ovog ljeta zaraditi veliku sumu, ali su na kraju oba igrača ostala na Santiago Bernabeu.

Ipak, Marca navodi da će Kraljevski klub pokušati da proda ovaj dvojac već ove zime, a najkasnije narednog ljeta. Također, Mariano Diaz i Brahim Diaz su na listi igrača koje Real želi prodati kako bi zaradio potrebna sredstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Čista glupost i neprovjerena informacija.
2 0
Lona
Prodaju oni igrače koje niko neće, bar ne za one pare koje oni traže. A postoji i opcija da niko neće da kupi igrače od njih da bi dobili zabranu transfera. Atletico, Chelsea i Barcelona su svoju odradili ili odraðuju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi