Ko ima više asistencija u La Ligi? Hazard ili Ter Stegen?

Zvijezde Barcelone i Reala

Ko ima više asistencija u La Ligi? Hazard ili Ter Stegen?

A. Čaušević

Eden Hazard je ljetos stigao iz Chelseaja u Real Madrid i još uvijek nije uspio da opravda uloženih 110 miliona eura. 

Belgijanac je nedavno pretrpio i povredu zgloba te je za očekivati da će se na teren vratiti tek u januaru što znači da će propustiti El Clasico.

U dosadašnjem dijelu sezone Hazard je iz igre upisao samo jednu asistenciju i u tom segmentu je lošiji od Marc-Andre Ter Stegena.

Naime, Ter Stegen je poslao ključni pas Antoineu Griezmannu protiv Mallorce i tako stigao do svoje druge asistencije u sezoni nakon što je prethodno odličnim ispucavanjem "počastio" i Luisa Suareza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard ukupno na svom kontu ima ukupno tri asistencije od kojih su dvoje došle nakon izborenih penala.

Inače, Ter Stegen ima veći broj asistencija od čak 18 igrača Reala. Isti učinak kao njemački golman imaju Gareth Bale i Toni Kroos, dok su uspješniji Karim Benzema (5 asistencija) te Luka Modrić (4) i Dani Carvajal (4).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

re_aL7
**** ti sebi mater katalonsku! Svaki kiks Reala ti ispratiš s 150 negativnih naslova, a kad pobjede jedna kratka objava, pa onda naslovi tipa "Bale je ponovno izazvao bijes navijača"... Fujj
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti