Na Stamford Bridge stigla razočaravajuća ponuda za Edena Hazarda
Fantastični Belgijanac ove sezone ima učinak od 16 golova i 11 asistencija u 38 odigranih utakmica (Foto: EPA)

Real nudi "samo" 80 miliona eura

Na Stamford Bridge stigla razočaravajuća ponuda za Edena Hazarda

M. Šljivak

Eden Hazard prva je želja madridskog Reala u ljetnom prelaznom roku.

Trener Kraljeva Zinedine Zidane već je navodno obavio razgovore sa belgijskim fudbalerom i on je izrazio spremnost da dođe u Madrid.

Međutim, za to će biti potrebna i adekvatna ponuda Chelseaju, ali sudeći po prvoj koja je stigla na Stamford Bridge, Real nema namjeru da previše potroši na ovaj transfer.

Iako je Chelsea spreman za 120 miliona eura pustiti Hazarda da ide, ponuda Kraljeva je mnogo manja. Engleski mediji tvrde da je poslata ponuda od 80 miliona eura, što svakako nije dobro dočekano u Londonu.

Sigurno je da će madridski klub morati da izdvoji više novca za Hazarda. Radi se o jednom od najboljih fudbalera svijeta i u Chelseaju ponudu od 80 miliona vjerovatno smatraju uvredom.

Povratnik na klupi Real Madrida Zinedine Zidane ja za nova pojačanja dobio sumu od 350 miliona eura. Mnogi se fudbaleri povezuju sa dolaskom na Santiago Bernabeu, ali francuskom stručnjaku je Hazard najveća želja.

Fabregas: Hazard je oduvijek volio Real Madrid

Španski fudbaler Cesc Fabregas izjavio je kako je njegov doskorašnji saigrač Eden Hazard oduvijek volio Real Madrid.

U minulom prijelaznom roku Hazard je bio jedna od glavnih tema transfer špekulacija. S obzirom na to da dosad nije produžio ugovor, Plavci iz Londona će morati da ga prodaju na kraju sezone ukoliko žele zaraditi na njemu.

Iako se čini da će se transfer sasvim sigurno dogoditi na ljeto, njegov bivši saigrač Fabregas, s druge strane, volio bi da Hazard odradi čitav ugovor na Stamford Bridgeu.

"Vidjećemo šta će Hazard odlučiti. Ima još godinu i po dana ugovora sa Chelseajem i zadovoljan je i Londonu, kao i njegova porodica", rekao je Fabregas za Radio Marca, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na kraju krajeva, to su vrlo lične odluke, a on voli Real Madrid i oduvijek je volio. Vjerujem da će ostati u Chelseaju, ali ako se to ne dogodi, sigurno ide na Santiago Bernabeu", poručio je igrač Monaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi