Zidane najavio povratak bitnog dvojca, govorio o Mbappeu i poslao "upozorenje" rivalima
Novi - stari trener Real Madrida održao prvu press konferenciju po povratku na Santiago Bernabeu

Prva press konferencija od povratka u Madrid

Zidane najavio povratak bitnog dvojca, govorio o Mbappeu i poslao "upozorenje" rivalima

E. Škorić, foto: EPA

Real Madrid sutra dočekuje Celtu Vigo (16:15 sati), a za ovaj meč će novi-stari trener Zinedine Zidane napraviti nekoliko promjena.

Zidane se nedavno vratio u Real Madrid i sutra ima "debi" na klupi Kraljeva protiv Celte. Ono što je sigurno, Zidane će za ovaj duel odabrati najbolje, iako nema sve na raspolaganju.

Zizu ne može da računa na Viniciusa, Carvajala, Marcosa Llorentea i Lucasa Vasqueza, a od prve minute će igrati Isco i Marcelo, koji su kod Santiaga Solarija bili na klupi.

Na list za duel s Celtom Zidane ima sljedeće igrače: Navas, Courtois i Luca Zidane, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Odriozola, Reguilon, Kroos, Modrić, Valverde, Asensio, Brahim, Isco, Ceballos, Mariano, Benzema i Bale.

Na današnjoj press konferenciji je govorio o Baleu, koji je razočarao ove sezone...

"Neću govoriti o Baleovoj sezoni, ostalo je još jedanaest utakmica i računat ću na njega kao i na sve. Gareth je spreman da igra", kazao je Zidane.

Znatiželjne novinare je zanimalo da li bi Real zaista mogao da kupi Kyliana Mbappea na ljeto.

"Neću govoriti o igraču koji nije moj, ono što vam mogu reći je da ta dva igrača (Neymar i Mbappé) imaju puno kvalitete, ali mislim samo na sutrašnju igru"

Marcelo i Isco? "Mislim da će sutra igrati".

O očigledno izgubljenom šampionatu u Španiji?

"Imamo jedanaest utakmica i želimo pobijediti svih jedanaest utakmica. Nećemo reći da ćemo osvojiti Ligu, moramo učiniti sve na terenu i onda ćemo vidjeti gdje ćemo završiti."

Želite li trenirati Mbappéa?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Lijepo je trenirati sve dobre momke, ali nije vrijeme za razgovor o tome".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Skoricu nije on nikad ni otisao iz Madrida,tako da se nije ni mogao vratiti u Madrid .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi