Real Madrid neće slati Rodryga na posudbu

Mladi Brazilac ostaje u španskoj prijestolnici

Real Madrid neće slati Rodryga na posudbu

Jedno od pojačanja Real Madrida ovog ljeta bilo je i novo brazilsko čudo od djeteta, Rodrygo.

Ovaj 18-godišnjak je svojim sjajnim igrama u dresu Santosa još prošle godine privukao pažnju Real Madrida koji je odmah osigurao njegov potpis za 45 miliona eura.

Rodrygo se ovog ljeta i zvanično pridružio Kraljevima. Trenirao je i igrao u prvom timu tokom predsezone, ali je poprilično jasno da za njega još nema mjesta u Zidaneovoj ekipi.

Vjeruje se da neće biti dijelom ekipe za ovu sezonu La Lige, te da će istu provesti u "Castilli".

Ipak, Rodrygo je član Real Madrida, a španski mediji pišu i kako on u ekipi zauzima jedno mjesto za igrače koji dolaze izvan EU iako neće igrati za prvi tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga se jedno vrijeme vjerovalo da će Real poslati Rodryga na posudbu, kao što je bio slučaj sa Takefusom Kubom koji će iskustvo sticati u Mallorci. Ipak, sada iz španije stižu tvrdnje da Real Madrid ne namjerava odobriti Rodrygov odlazak na posudbu.

Tako će skupocjeni tinejdžer ostati u Castilli gdje će biti pod budnim okom struke Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi